CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

7 de novembre del 2020

L'Ajuntament repararà el clavegueram de 12 carrers més urgents i menys costosos que el Barri del Port


L’Ajuntament de Tarragona renovarà la xarxa de clavegueram de 12 carrers de la ciutat: carrers Illes Balears, carrer Tortosa, Gandesa i Segarra, de Torreforta; el carrer Bisbe Antoni Deig, el carrer Sant Pau (Part Alta), Hernàndez Sanahuja, Estenislau Figueres, avinguda Pau Casals (zona centre), carrer de l’Àliga, de Boscos; el carrer 18 de Bonavista i la urbanització del Pilar. 

Així s'anunciava aquesta setmana donant lloc a un allau de crítiques, indignació i incomprensió pel veïnat del Barri del Port qui reclama de forma històrica una sol·lució per al problema d'inundacions, especialment als carrer Smith i Castaños.

“Segons les inspeccions periòdiques de la xarxa de clavegueram realitzades per l’Empresa Mixta d’Aigües de Tarragona (EMATSA) s’han detecta greus problemes de funcionament als col·lectors de la xarxa de clavegueram de Tarragona, que fan necessària la seva substitució”, explicava el president d’Ematsa, Jordi Fortuny.  

“A la vista d’aquesta situació s’adjudicarà per la via d’urgència la redacció dels projectes per tal d’iniciar les obres tan aviat com es pugui”, va assenyalar el conseller de Territori, Xavi Puig. 

En aqust sentit "se'ns deia que no podiem seguir així i que era un tema urgent de solventar" expresava un veí, tenint en compte la postura d'ERC abans de governar (veure)"La reparació del barri és prou costosa i ha d'esperar però sí hi ha diners per altres carrers i barris" indicava un altre.

El Barri del Port haurà de seguir esperant

Preguntats pel Blog del Barri del Port, i com també han indicat via Twitter, des de la conselleria de Territori del consistori, s'indica que "els col·lectors que s'han prioritzat són aquells que, segons les inspeccions dutes a terme per EMATSA, presenten un risc greu d'enfonsaments per col·lapse del col·lector i importants filtracions al terreny per problemes estructurals amb trencaments generalitzats del col·lector".

Pel que fa a la problemàtica del clavegueram a la Part Baixa, el consistori indica que "és un problema de capacitat dels col·lectors que necessiten una ampliació de la seva secció, i no de problemes estructurals que poden provocar el col·lapse de l'estructura. S'ha redactat el Pla Director del Clavegueram de la Part Baixa que està pendent d'aprovar-se i que dona solució als problemes d'inundacions d'aquesta zona, però que impliquen una gran inversió la qual s'ha de planificar de manera plurianual"

El president d'Ematsa i conseller Fortuny assenyala que el cost de la reparació al barri suposa "més de 3M€ per sota, més el que s’hi faci damunt" i afegeix que "arreglar el clavegueram Tarragona puja més de 30M€, més 25 M€ de tots els AntiDSU que s’haurien de fer Estem cercant finançament a l’ACA i altres sistemes de finançament per planificar aquestes inversions/manteniments correctius Fa més de 10 anys que això està xifrat i estudiat"

Per tant després d'anys i anys, el veïnat del Barri del Port haurà de seguir esperant i patint les greus conseqüències generades per forts episodis de pluja com els d'aquest cap de setmana que alerta Protecció Civil. L'Ajuntament ha activat el Pla d'Actuació Municipal per alerta de risc d'inundacions.