CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

23 de novembre de 2020

La Sala Zero no veu viable reobrir de moment el local al Barri del Port fins l'any vinent


Les sales de concerts poden tornar a aixecar la persiana aquest dilluns després de vuit mesos de tancament. Convertides en un dels sectors més damnificats de l'arribada de la pandèmia a Catalunya, han hagut d'aguantar la respiració fins dissabte a la nit, quan el Govern va esmenar l'error que les deixava fora del pla de represa. Tanmateix, gran part d'aquests espais no programaran concerts immediatament i alguns ni tan sols obriran. De fet, es calcula que a menys de la meitat de les 85 sales associades a l'ASACC hi tornarà a sonar la música. Seran, sobretot, a les de petit aforament i sovint autogestionades. 

En aquest sentit, la Sala Zero del  Barri del Port de Tarragona no té previst reobrir el local fins l'any vinent. Veu impossible reprogramar concerts amb les restriccions actuals. El seu responsable, Àngel Lopera, lamenta a l'ACN la reducció de l'aforament, la restricció del servei de barra i que no puguin rebre públic d'altres municipis, molts dels quals, provenen de localitats de l'entorn com Reus o Torredembarra. «És inviable des del punt de vista logístic, les sales de concerts no són com els teatres», ha admès.

La Zero té una capacitat per a 400 persones, però amb la limitació d'aforament han d'habilitar l'espai amb taules i cadires i, per això, les localitats que poden posar a la venda són unes 60. «Només amb això ja es redueix l'aforament brutalment, si a banda, sumen que només pot venir el mercat de Tarragona no és viable obrir», insisteix Lopera qui també ha volgut referir-se a l'error de la publicació al BOE i la posterior rectificació del Govern, que ha qualificat de «molt amateur». «Ens demanem molta professionalitat i responsabilitat a nosaltres i per part seva no sembla molt responsable», ha afegit. L'últim concert de la sala es va celebrar el 7 de març.

Font: ACN