CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

7 de novembre del 2020

El Recinte Firal del Palau de Congressos al Barri del Port nou espai per als sense sostre durant la pandèmia

El Recinte Firal habilitat com alberg. Foto: David Oliete

A partir d'aquest dilluns el recinte Firal del Palau de Congressos quedarà habitlitat per l'Ajuntament de Tarragona com alberg per a allotjar i atendre a persones sense sostre en el context del toc de queda en la 2a onada de l'emergència sanitària de la COVID19.  D'aquesta manera la Part Baixa refugiarà novament a les persones necessitades d'aixopluc després que a la 1a fase es fes al Pavelló de la Part Baixa-Serrallo.

L’espai s’ha habilitat per a un màxim de 50 persones, aforament que permetrà garantir les normes bàsiques de seguretat i higiene. L’equipament municipal comptarà amb dutxes, lavabos i calefacció. La mesura també  contempla oferir sopar i esmorzar a les persones que facin ús de les instal·lacions. L’elaboració d’aquests àpats va a càrrec de Joventut i Vida de Bonavista, mentre que la Creu Roja vetllarà per les condicions adequades de transport per no trencar la cadena de fred.

L’organització humanitària de la Creu Roja, és la institució encarregada de l’atenció directa de les persones allotjades al recinte firal i garantirà l’aplicació dels protocols establerts per aquest tipus de confinament de manera estricta per tal d’evitar contagis.

El Palau Firal i de Congressos de Tarragona ja havia col·laborat amb la Creu Roja durant el primer confinament cedint material per a equipar altres instal·lacions com a refugi per a les persones sense sostre.

Ara per ara, durant el toc de queda, l’equipament acollirà les persones sense sostre només durant el torn de nit (de 20 h a 9 h) amb la possibilitat d’ampliar el seu horari si la situació sanitària així ho requereix.