CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

30 d’abril del 2021

Can Domènech celebra 40 anys de botiga de proximitat a l'atenció del veïnat del Barri del Port

Les germanes Domènech davant dels cridaners aparadors de la botiga

Trini i Sara Domènech, dues germanes
al capdavant del negoci familiar

L'1 de maig de 1981, justament fa 40 anys i en el Dia del Treballador, obria al número 21 del carrer Apodaca, al Barri del Port de Tarragona, la botiga 'Queviures i Carns Can Domènech' amb productes de proximitat i Km0, amb Maria Méndez al capdavant.

Aquest negoci familiar va agafar el relleu de l'antiga carnisseria Petit i es va ampliar amb els locals que havien ocupat anteriorment una agència de viatges i la merceria Friseta, recorden la Sara i la Trini Domènech, les dues filles que estan actualment al capdavant del negoci.

Al llarg d'aquests 40 anys, i amb una clientela fixa, Can Domènech s'ha fet el seu lloc com la típica botiga de barri, propera i directe amb el veïnat i el dia a dia. De fet, ben a prop, el negoci comptava amb un altre local per a fruiteria i verduleria, amb productes de collita pròpia i de temporada, que actualment s'ha integrat a la mateixa carnisseria, unint l'activitat de les dues germanes al mateix espai.

La carnisseria-xarcuteria i la fruiteria-verduleria
unides actualment a la mateixa botiga


Hi destaca el xai i el cabrit
Aquest fet es va produir arran del problema d'ocupació il·legal de l'antiga seu bancària a la cantonada amb Santiyán, i el problema d'inseguretat i vandalisme que els hi generava. I és que Can Domènech ha estat testimoni del pas del temps al barri, tant pel que fa a aspectes positius com negatius, des de la seva ubicació al carrer Apodaca que, en els seus millors anys i junt amb el carrer Unió, era una de les principals artèries comercials de la ciutat. Aquesta distinció malauradament s'ha anat perdent amb el tancament continuat de locals i botigues,  tot i que Can Domènech ha aconseguit per ara resistir, entre les poques botigues històriques que hi queden al barri.

La bodega de Can Domènech
El negoci destaca per la seva varietat de carns i embotits, especialment xai i cabrit que el crien al seu mas a Cambrils, a més de productes d'elaboració pròpia com els xoriços, botifarres, hamburgueses i llonganisses, però també per la seva bodega amb vins, licors i vermuts, entre àmplia varietat de begudes. No obstant també s'ofereixen altres productes de primera necessitat i supermercat, i ara també les fruites i verdures de la terra.

La Sara i la Trini celebren aquesta fita recordant amb afecte i estima el transcurs dels anys i formant part del barri, i el dia a dia, així com el tracte directe i proper amb el veïnat, ressaltat en aquest sentit la marca i la importància del comerç de proximitat, del tu a tu de tota la vida, esperant i desitjant que en vinguin molts més anys per endavant, i que algun dia els fills puguin donar continuïtat al negoci familiar.

Productes d'elaboració pròpia com les botifarres,
llonganisses, hambrugueses i xoriços