CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

21 d’abril del 2021

L'Ajuntament de Tarragona posa en marxa els pressupostos participatius 2021 sense executar encara alguns d'anteriors

L’Ajuntament de Tarragona, a través de la Conselleria de Districtes, inicia el procés dels pressupostos participatius per aquest 2021, a partir del qual el consistori finançarà projectes proposats per la ciutadania amb l’objectiu principal de potenciar la participació dels ciutadans i de les entitats de cadascun dels 5 Districtes.  

Enguany, la inversió que l’Ajuntament hi destina als pressupostos participatius és de 500.000 €. D’aquests 500.000 €, cada Districte –Nord, Llevant, Ponent, Eixample y Centre– comptarà amb una dotació pressupostària de 100.000 €, a executar durant aquest mateix any. Això significa que els projectes que puguin anar referits al Barri del Port competiran amb els que es refereixin a la resta de barris i zones del mateix districte com són el Serrallo, Torres Jordi, el propi Centre o la Part Alta, entre altres.

Els murals artístics en espera d'execució

D'altra banda, la nova convocatòria es posa en marxa quan encara no s'ha executat un dels projectes guanyadors de la passada edició, sobre la pintura de murals artístics a les façanes mitjaneres d'alguns edificis del Barri del Port, que segueix sense tirar endavant tot i tenir el pressupost assignat. En aquest sentit el Blog del Barri del Port s'ha posat en contacte amb el consistori per conèixer en quin punt es troba aquest tema sense obtenir-ne resposta.

Tot i així, la nova edició participativa pot significar una nova oportunitat en benefici d'alguna de les moltes necessitats del barri. En aquest sentit, tots els veïns i veïnes, i entitats interessades poden fer arribar les seves propostes, que es transformaran en projectes i se sotmetran a votació. 

Com participar?

Hi poden participar de manera individual qualsevol persona major de 16 anys empadronada a la ciutat de Tarragona així com també les entitats registrades en el Registre Municipal d’Entitats i Associacions de la Ciutat mitjançant algun dels seus membres. Per presentar propostes és necessari estar registrat en el portal de participació ciutadana Participa Tarragona: participa.tarragona.cat. 

Els projectes que es presentin han de tractar-se d’actuacions que, pel seu contingut, siguin competència de l’Ajuntament de Tarragona així com també han de ser susceptibles de ser imputades al capítol 6 (inversions reals) del pressupost municipal, com per exemple la rehabilitació, reforma o millora de mobiliari, d’equipaments o infraestructures de titularitat municipal, construcció d’equipaments de dimensions reduïdes, la millora d’espais públics o infraestructures i mobiliari urbà com ara bancs, papereres, o carrils bici. Les propostes, a més, s’han de poder adjudicar com a contracte menor a fi i efecte d’agilitar els terminis de contractació (menys de 40.000 € sense IVA, per a obres; i menys de 15.000 € sense IVA per a subministraments).  

Paral·lelament a la presentació del projecte, una comissió tècnica integrada per tècnics municipals estudiarà cada proposta. Aquesta comissió tècnica té com a objectiu valorar la viabilitat legal, competencial, tècnica i econòmica de les propostes presentades així com també fer-ne el seguiment, valorar la seva execució, i donar qualsevol suport tècnic per al qual sigui requerida durant el desenvolupament del procés.  

Per altra banda, tècnics municipals de cada Districte fixaran reunions durant aquestes setmanes amb les associacions i els veïns que ho requereixin per tal de treballar en els diferents projectes de cada barri. Per a qualsevol consulta o per demanar una reunió amb els tècnics de Districtes, els ciutadans poden enviar un correu electrònic a districtes@tarragona.cat. 

Convocatòria fins al 12 de maig

Les propostes s’han de presentar a través del Portal de participació participa.tarragona.cat i és necessari estar-hi registrat. El termini de presentació de propostes finalitzarà el proper 12 de maig. Un cop finalitzat aquest termini, la comissió tècnica realitzarà la valoració dels requisits especificats i farà una aproximació pressupostària de les propostes acceptades, per després traslladar a la Conselleria de Districtes de l’Ajuntament el llistat de propostes viables per tal de fer difusió dels resultats i donar inici a la fase de votació.  

La votació de les propostes presentades serà de l’1 al 30 de juny a través de la mateixa web. Finalment, el 8 de juliol es faran públiques les propostes guanyadores.