CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

29 d’abril del 2021

El projecte de renovació del clavegueram contra les inundacions de la Part Baixa presentat a uns fons europeus

L'empresa d'aigües de Tarragona, EMATSA, ha presentat als fons europeus 'Next Generation' sis manifestacions d'interès (MDIs), entre les quals, el projecte sobre 'Infraestructures necessàries per reduir la inundabilitat de les zones sensibles de Tarragona', per valor de 38M€, que ha de servir per resoldre el problema històric que pateix el Barri del Port i altres punts de la Part Baixa i la ciutat, pel que fa a inundacions i clavegueram.

Ematsa s'ha presentat, en el marc de l'estratègia del territori per indentificar projectes solvents i potents orientats a la seva reactivació econòmica i en relació a la millora de la gestió del cicle integral de l'aigua. En aquest cas, per augmentar la resilència dels nuclis urbans davant el risc d'inundació, reduint la vulnerabilitat de la zona i minimitzan el cost social i econòmic. 

S'ha conegut aquest dijous en motiu de la visita a la ciutat i les instal·lacions d'Ematsa, del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, i el director general d'Afers Europeus i Mediterranis, Alfonso González Bondia, per conèixer el detall d'aquestes propostes.

El conseller i el director general han estat rebuts per l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; el president d’EMATSA i segon tinent d’alcalde de l’ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny; el conseller delegat, Narcís Berberana; i el director – gerent, Dani Milan.