CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

21 d’abril del 2021

Dessallotjat el conflictiu local ocupat del carrer Apodaca

Imatge del local clausurat un cop
dessallotjat. Foto: 

L'Ajuntament de Tarragona ha dessallotjat el local del carrer Apodaca,38, cantonada amb Santiyán, que havia estat anteriorment seu bancària, al Barri del Port, i ocupat il·legalment per una desena de persones, des de fa vuit mesos, comportant queixes i inseguretat entre els veïns i comerciants, que deien estar atemorits i desamparats (veure). Darrerament fins i tot els ocupes havien ocasionat un petit incendi per fer una barbacoa a l'interior del loal (veure).

Ja al darrer plenari de l'Ajuntament de Tarragona, el conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, assegurava que la Guàrdia Urbana està duent a terme "les diligències necessàries per a poder desallotjar" i que "des del passat divendres s'ha comunicat a les persones que han de marxar", un fet que s'ha produït entre aquest dimarts i dimecres, i que s'ha supervisat per la propia Guàrdia Urbana que s'ha presentat en diverses ocasions, i un cop dessallotjat totalment, s'ha clausurat la porta d'entrada.

Arribat aquest punt, el propietari serà requerit per tal que netegi el local i el tanqui en condicions. Per la seva part, els comerciants i l'Associació de Veïns del Port celebren aquesta notícia i es mostren agraïts amb l'ajuda del Portaveu de Grup Municipal de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, qui havia donat suport i havia fet el requeriment formal al consistori per donar solució als reclams del veïnat, així com l'exconseller i veí del barri, Sergi de los Rios.