CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

6 d’abril del 2021

L'Ajuntament de Tarragona aposta per una cooperativa d'habitatges a l'edifici de Santiyán al Barri del Port

L'Ajuntament de Tarragona veu la cooperativa d'habitatge com a millor opció per l'edifici del número 8 del carrer de Santiyán, al Barri del Port. Així ho ha confirmat a Diari Més el regidor de Patrimoni i d'Habitatge del consistori, Hermán Pinedo, qui assenyala que aquest projecte consistiria a "cedir el bloc a una cooperativa els socis de la qual serien els encarregats de rehabilitar-lo", ja que, segons indica, l'Ajuntament no té la capacitat econòmica necessària per dur a terme la reforma.

En aquest sentit, Pinedo defensa també que els locals de la planta baixa i el pati tinguessin un ús públic pel barri, tal com venen reclamant els veïns del Port qui amb aquest objectiu s'hi realitzava el passat dissabte dia 27 de març una acció conjunta entre l'AVV del Port i la Xarxa de la Marina (veure).

Cal recordar que l'edifici va ser en un primer moment un convent, després una escola i finalment una caserna de policia, i es troba abandonat des dels anys vuitanta. Pinedo explicava al mateix rotatiu que en els últims dies s'ha netejat el jardí i "ara hem d'estintolar la part en pitjor estat de l'edifici i després hem de netejar-lo per dins". L'edil d'En Comú Podem també recorda que "el bloc estava inclòs en un conveni que va fer l'anterior govern amb Incasòl i nosaltres l'hem tret, perquè entenem que ha de tenir un ús per part de la ciutat i ha de poder decidir l'Ajuntament quin serà el seu futur, ara és 100% municipal". 

"Cal fer un projecte que impliqui espais cívics a les plantes baixes, que siguin d'ús públic, en la línia del que plantejaven els veïns, i habitatge social a les plantes de dalt", indica el regidor Pinedo, que remarcava, però, que abans cal dur a terme totes aquestes tasques de neteja i reforma de les parts més afectades estructuralment. Finalment, l'edil, que reconeix que es tracta d'un projecte a llarg termini, no descarta l'opció d'obrir el jardí als veïns del barri en un futur més pròxim, ja que seria una actuació que no requeriria cap obra, més enllà d'una neteja a fons i algunes tasques d'adaptació per a l'ús públic.