CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

7 d’abril del 2021

La CUP emplaça al conseller Pinedo a decidir el futur de l’edifici de Santiyán en el marc dels Consells de Districte

Després de donar-se a conèixer la intenció de l'Ajuntament de Tarragona de convertir l'edifici del carrer Santiyán del Barri del Port en cooperativa d'habitatges, segons informava el Diari Més aquest dimarts (veure), la CUP Tarragona ha criticat la decisió del conseller de Patrimoni, Herman Pinedo, i que s'hagi donat a conèixer primer a la premsa que als propis veïns.

En aquest sentit, la portaveu del Grup Municipal de la CUP Tarragona, Eva Miguel, explica que “la radicalitat democràtica passa per obrir veritables processos de participació en els que la població pugui decidir quins equipaments necessita el barri” i convida al conseller Pinedo “a parar màquines” per poder avaluar i, si cal, redefinir el projecte en el marc dels Consells de Districte. 

La formació senyala que el projecte del conseller Pinedo “no destina la totalitat de l’edifici per donar resposta a les mancances en equipaments que pateix el barri”. En aquest sentit, el passat 27 de març l’Associació de Veïns del Barri del Port i el col·lectiu Xarxa de la Marina van realitzar una acció a l’edifici reclamant recuperar-lo en la seva totalitat com equipament dinamitzador de l’economia del barri i obrir el pati interior com espai verd comunitari.

El passat Consell Plenari ordinari de març, el Grup Municipal de la CUP va preguntar in voce al conseller Pinedo quin era el projecte que des de la seva conselleria tenien per l’edifici municipal del carrer Santiyán, a la Part Baixa, i aquest va afirmar que s’informaria per escrit. Les cupaires lamenten que “no han arribat a respondre a la pregunta formulada al Ple i ens n’hem hagut d’assabentar per la premsa”, una dinàmica molt freqüent amb el conseller Pinedo. És més, les associacions de veïns i col·lectius dels barri també han hagut d’assabentar-se de la notícia per la premsa, malgrat havien reclamant informació sobre aquesta finca en reiterades ocasions al conseller Pinedo.