CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

27 de maig del 2021

S'obre la convocatòria per formar part del nou Mercat de la Pagesia de la Plaça dels Carros

Els Mercats de Tarragona obren la convocatòria pública per formar part del nou Mercat de la Pagesia de la Plaça dels Carros, al Barri del Port, que segons les previsions inicials ja hauria d'estar en marxa

Ara, es calcula que sigui per a les dates entorn a Sant Joan quan el nou mercadet sigui una realitat. Tindrà lloc els dissabtes al matí i està destinat a parades de productes de proximitat de venda directa, com fruita i verdura, ous, pa, coques, formatges artesans, embotits, vi i cerveses, olis, conserves, mel, cosmètica natural o flors i planters, entre d’altres. Està previst que l’espai pugui disposar de fins a una quinzena de parades (28 mòduls).

A partir d’aquest dijous ja es poden consultar les bases del projecte al web d’ESPIMSA i els productors interessats poden presentar la documentació fins el proper divendres 11 de juny a les 14:00h.

Aquest nou Mercat de la Pagesia de la Plaça dels Carros pretén fomentar i consolidar la importància dels productes locals, afavorir la seva comercialització i ajudar al desenvolupament comercial de l’entorn i dels petits productors.

Per la seva banda, el president de l’empresa de Mercats de Tarragona, Dídac Nadal, ha assegurat que “és un projecte pel qual hem apostat fermament amb l'objectiu de potenciar els productes de proximitat i perquè esdevingui un veritable eix dinamitzador de la Part Baixa de la ciutat, un revulsiu pel comerç local, per la cultura i per la cohesió social. Després d'obrir un procés participatiu amb tots els agents implicats, des dels diferents productors fins a l'Associació de Veïns del Barri del Port, l'obertura d'aquesta convocatòria pública és el darrer pas per fer realitat el Mercat de la Pagesia”.

Les bases es poden consultar al taulell d’anuncis de la pàgina web d’ESPIMSA (aquí).

El mercat de pagès

Cal recorda que la proposta d'impulsar aquest mercat de pagès va arribar al plenari municipal de la mà de la Cup de Tarragona i es va aprovar a favor. L’essència dels mercats de pagès és ser un espai públic on els productors i productores i que elaboren artesanalment aliments venen de forma regular els seus productes directament als consumidors i consumidores en parades desmuntables.

Els mercats de pagès responen a la tendència per mantenir i promoure una agricultura local i de temporada, i un consum responsable que posi fre a la despesa en envasos i en combustible que comporten els productes d’importació.