CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

27 de maig del 2021

La Part Baixa enceta una avaluació de Serveis Socials sobre la situació personal de la gent gran resident

Gent gran a la Plaça dels Carros: Foto d'arxiu del Blog del Barri del Port


L’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSST) amb el suport de Creu Roja Tarragona, engega el proper dilluns 31 de maig una enquesta de porta a porta a la Part Baixa. L’objectiu és fer un recompte i avaluar la situació de la gent major de vuitanta anys residents en aquesta zona de la ciutat.

Segons la consellera i presidenta de l'Institut Municipal de Serveis Socials, Carla Aguilar-Cunill, amb aquesta iniciativa "seguim apostant per una metodologia àgil i amb resultats fidedignes" i afegeix "que ens permeti tenir diagnòstics específics de les situacions sobre les que intervenim des de serveis socials". En aquest cas, l’acció té un doble objectiu: d’una banda, per donar a conèixer tot el que s’ofereix des de l’IMSST i d’altra banda per quantificar i identificar si dins d’aquest grup es troben persones gran en risc d’aïllament i/o d’exclusió social i finalment poder detectar les necessitats a nivell individual.  La regidora resumeix, a més que "és una nova acció doncs que incorpora l’atenció a la soledat no desitjada de les persones grans" i finalitza "i alhora deriva a una atenció integral a altres qüestions que puguem trobar durant l'atenció".

La campanya engega doncs dilluns en una de les zones de la ciutat on hi viu més població envellida i es preveu que es pugui estendre a d’altres barris properament. Personal tècnic de Creu Roja farà el porta a porta seguint el llistat amb les dades del Padró Municipal d’Habitats,  gràcies a un conveni de col·laboració entre l’IMSST i Creu Roja. En el cas de detectar una situació que representi risc per la persona gran s’activaran tots els protocols d’emergència social previstos d’immediat.  

La recopilació d’informació es farà des de l’IMSST de forma continuada en temps real per mitjà de l’app Google Forms. L’anàlisi de les dades recollides i presentació de conclusions es farà un cop finalitzat l’estudi. 

El barri més envellit sense casal per a la gent gran

Des de l'Associació de Veïns del Port de Tarragona lamenten que precisament tenint en compte que és una de les zones i barris de la ciutat amb més població envellida, no hi hagi cap equipament ni casal per a la gent gran. En aquest sentit és la propia associació la que ofereix les seves instal·lacions a aquest grup d'edat per a la seva distracció fins abans de la pandèmia. Actualment l'AVV del Port no pot recuperar aquest servei pels greus problemes i desperfectes que pateix el sostre i que està denunciant, tenint en compte que és un local de propietat municipal (més detalls)

Per altra banda, l'entitat veïnal ja va mostrar la seva molèstia en enterar-se que un local que el consistori havia valorat encabir una llar de jubilats s'està acondicionant finalment per acollir una seu social per a joves sense sostre (més detalls).