CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

11 d’abril del 2022

L'Ajuntament de Tarragona anima a comerciants i comunitats de veïns a denunciar les pintades

Imatge d'arxiu d'una pintada al carrer Sant Magí

El Diari de Tarragona publicava recentment que l'Ajuntament de Tarragona portarà a judici a tres joves per pintades en el patrimoni tarragoní gràcies a un extens atestat de la Guàrdia Urbana de Tarragona que ha registrat més de 600 pintades en 97 llocs catalogats i amb un total de 107 signatures diferents. Els imputats, tres veïns de Tarragona d'entre 20 i 30 anys, s'enfronten, segons el rotatiu, a entre sis mesos i tres anys de presó.

En aquesta línia, el Diari assenyala que el consistori hauria consultat a la Fiscalia per encausar també les pintades que han sofert comerciants i particulars, i que les denúncies individuals tindrien poc recorregut o simplement es podrien castigar per la via civil, és a dir, amb una sanció administrativa de 300 euros, motiu pel qual l'Ajuntament va valorar la possibilitat de fer una causa conjunta, recollint el major nombre possible de denúncies de particulars, perquè si el mal sofert arriba a una certa quantia econòmica es pot castigar per la via penal.

Arribats a aquest punt, és que el consistori ha fet arribar, indica el rotatiu, un correu a les associacions veïnals i de comerciants, als administradors de finques i a entitats socials de la ciutat perquè difonguin entre els seus representats la possibilitat de participar en aquesta denúncia conjunta i que els animin a fer-ho, perquè asseguren que la col·laboració ciutadana és primordial perquè la macrocausa tingui recorregut. Els interessats hauran d'emplenar una fulla, adjuntar fotos de les pintades que han sofert i un pressupost del cost de la reparació o una factura en cas que ja l'hagin arreglat. Hauran de lliurar tota aquesta documentació de manera presencial en les dependències de la Guàrdia Urbana.

En el cas del Barri del Port, diversos comerciants han optat per pintar artísticament les seves persianes per evitar els grafits, així com s'han dut a terme alguns murals col·lectius, però el problema de les pintades també i és present a diversos punts i parets.