CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

10 de maig del 2022

La Casa Fontanals i Vidal, al Barri del Port, camí a esdevenir un centre d'interpretació del comerç del s.XIX a la ciutat

La proposta de museïtzar La Casa Fontanals i Vidal al carrer Lleó del Barri del Port i poder-lo obrir al públic avança amb bones passes.

En aquest sentit, es preveu la redacció propera del projecte per tal que a curt termini pugui esdevenir centre d'interpretació de la ciutat del segle XIX, i el comerç propi d'aquesta zona, especialment el vi, anunciava el passat dilluns el conseller de Patrimoni, Herman Pinedo, en una entrevista al programa 'Bon dia Tarragona', de Ricard Lahoz, a Ràdio Ciutat de Tarragona.

El conseller mostrava l'entusiasme perquè aquest projecte esdevingui una realitat, assenyalant que hi està treballant directament i que fins i tot la DO Tarragona podria estar interessada en formar part. "La Part Baixa necessita un pol cultural potent", remarca Pinedo, valorant també la tasca duta a terme per Francesc Gassó, propietari actual de l'immoble, i la seva iniciativa d'obrir-la a la ciutat.

L'hereter d'aquesta casa, sense ser-ne familiar, ha estudiat la història de la família i ha tingut cura de conservar tota la documentació dels Fontanals-Vidal, de gran importància per a l'estudi de l'època. Els Fontanals-Vidal, nissaga familiar benestant que, tot i no tenir ascendència tarragonina, es va instal·lar a la ciutat en una de les èpoques més pròsperes que aquesta ha viscut, justament quan el Port de Tarragona estava en plena efervescència i el tràfic de mercaderies per via marítima era molt considerable, van construir una casa al Barri del Port, mostra de les poques que resten de l'arquitectura del segle XIX. La joia de la casa és el magatzem, un exemple de bodega-celler de l'època.

De moment la casa compta amb plana web, llibre editat per la col·lecció del Port de Tarragona amb l'Arxiu del Port de forma estreta en el projecte i amb qui ha obert portes per a visites guiades en ocasions puntuals, deixant meravellats als visitants i amb ganes de més.