CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

29 de maig del 2023

El Port de Tarragona ofereix un seguit d'activitats i propostes en unes jornades de portes obertes del 8 a l'11 de juny

Del 8 a l'11 de juny el Port de Tarragona ofereix un seguit d'activitats en unes jornades de portes obertes que permetran conèixer el port per dins amb trenet, golondrina i pujant al mirador de la seu institucional i a través visites, exposicions i la projecció de documentals. La programació inclou música en directe, espectacles familiars i d'animació i, com a actes estrella, l'actuació dels vallencs Figa Flawas i un espectacle de dansa vertical de Sacude Danza.

Programació

El primer espectacle es podrà veure dijous 8 de juny al Moll de Pescadors, coincidint amb la celebració del Dia Mundial dels Oceans. Es tracta de La Pianista roja de Le PianO du lac, un espectacle musical amb l'aigua com a fil conductor.

Divendres 9 de juny s'ha programat la inauguració de dues exposicions. A les 19h es donarà el tret de sortida a la mostra sobre els 100 anys del rellotge del Port al Tinglado 2, una mostra visual sobre l'evolució i història d'aquest icònic rellotge, que es podrà visitar fins al 24 de setembre. Una hora més tard, el Tinglado 1 acollirà la inauguració de l'exposició del Fons d'Art del Port de Tarragona 25 anys + 10 (2013-2023). La mostra, que es podrà visitar fins al 9 de juliol, recull algunes de les peces que s'han incorporat a aquest Fons en els darrers 10 anys.

El dissabte 10 de juny serà quan es concentrin més activitats als diferents espais del Port de Tarragona. La jornada arrencarà a les 10.30 h amb la inauguració de l'exposició El nou parc del Port de Tarragona al vestíbul de la seu institucional de l'Autoritat Portuària.

A partir de dos quarts de dotze comencen els concerts, activitats i espectacles familiars, que es concentraran a la placeta de davant del Tinglado 1. Per donar la benvinguda als visitants, els gegants i capgrossos del barri del Port i del Serrallo i la Cucafera Petita arribaran al Moll de Costa. I els Xiquets del Serrallo faran un pilar de benvinguda.

També a dos quarts de dotze, hi haurà un joc de taula Horitzó 2080: amb el clima ens la juguem! a càrrec d'Enginyeria sense Fronteres a l'antic edifici de la Duana del Port (Escala Reial), i a les dotze, els Xiquets del Serrallo faran un assaig obert de canalla, on podran participar infants i adolescents de 5 a 15 anys.

També a les dotze començarà una master class de Rumba Catalana a càrrec de l'Estudi de dansa Art i Flamenc & ACAF de Meritxell Puvill. AiF proposa una activitat familiar per a tots els nivells amb aquesta classe d'iniciació a la Rumba Catalana.

Després de ballar, arribarà la música de la Big Band BUMT, la banda formada per una quarantena d'alumnes adults de la Nova Escola de la Banda Unió Musical de Tarragona. Per a la franja del dinar s'ha previst també l'actuació d'un DJ de RAC105.

Les havaneres també estaran presents en aquestes jornades de portes obertes. Després de dinar, el Grup Balandra de Reus ens oferirà una actuació.

Els petits de la casa tenen una cita la tarda de dissabte. Xarop de Canya proposa una actuació musical familiar amb Terramar. També comptaran amb la visita dels Robobops, uns robots gegants que passejaran pel Moll de Costa.

Per als amants del circ, la proposta per la tarda de dissabte és Dynamite, amb Ariadna Juncosa - La Simone, un espectacle de clown i cable d'equilibri. 

Al vespre arriba un altre espectacle de denúncia social. Eufòria Travesti proposa una actuació Queer i LGTBIQ+ de música i ball per denunciar les masculinitats més tòxiques a través de la sàtira. Es tracta d'una actuació de la performer i cantant soprano Nebula Millarca. 

L'objectiu de tot plegat és obrir el Port i els seus espais a la ciutadania, donant la possibilitat de conèixer les seves instal·lacions, tant per mar com per terra, i de veure les dependències de les seus administrativa i institucional.

Per tancar les actuacions de la tarda, a les 20.30h els Diables Voramar i el Seguici Popular del Barri del Serrallo i del Port on també hi formarà part la Cucafera Petita, faran una cercavila des del Moll de Costa fins a la plaça del Rellotge de Sol.

El Teatret del Serrallo acollirà al migdia una actuació de la Coral del Serrallo i, per la tarda, es convertirà en un espai de festa major amb la música de ball del Grup Ruben's. 

Per acabar la jornada, la plaça del Rellotge de Sol serà l'escenari de dos espectacles més. Els vallencs Figa Flawas oferiran un concert de pop amb incursions en gèneres urbans i llatins. Finalment, la companyia Sacude Danza presentarà un espectacle de dansa vertical.

Activitats

Durant els dies de les Jornades de Portes Obertes, el dia 10 i 11 de juny, el Port ha programat una sèrie d'activitats, com les visites guiades per mar amb la golondrina Tarragona Blau i per terra amb el trenet. D'altra banda, s'obrirà al públic la terrassa de la seu institucional del Port, des d'on es pot veure una vista panoràmica del mar i de la ciutat.

Altres espais que també es podran visitar són la Sala de Gestió d'Emergències i el Centre de Control d'Instal·lacions. A més, la sala Josefina Castellví de la seu institucional acollirà la projecció de dos documentals: Arrels de mar i Llars de llum.

Els més petits també tindran una activitat de pinta cares en horari de matí i tarda al refugi 1 del Moll de Costa.

Els visitants també podran gaudir de la mostra Flota de vehicles del Port de Tarragona a l'Escala Reial, una Mostra d'embarcacions del Port a l'amfiteatre de la Marina Port Tarraco, el Museu del Port, l'Espai d'Entitats del Serrallo, visites guiades al Far de la Banya, l'Arxiu del Port, que oferirà una ruta patrimonial i una activitat familiar (Els secrets de l'Arxiu, amb Rat Cebrián), el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona al Tinglado 4 i l'Antic Edifici Duana Port a l'Escala Reial.

Durant tot el dissabte, hi haurà un espai gastronòmic i una barra dels Diables Voramar del Serrallo i l'AV del Port al Moll de Costa amb vermut, begudes, entrepans i pica-pica, entre les 11 h i les 22 h. També hi haurà un Punt Lila i Arc Iris entre les 18 h i les 24 h.