CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

5 de maig del 2023

Debat Electoral 2023 al Barri del Port de Tarragona el proper dissabte 13 de maig a la tarda en clau de barri | #BP28M


Tarragona està cridada a les urnes el proper 28 de Maig, i el Barri del Port tornarà a comptar de forma prèvia amb el seu Debat Electoral 2023 el proper dissabte 13 de maig a les 18.30h al magatzem festiu del carrer Sant Miquel,19.

El #BP23M està organitzat per l'Associació de Veïns del Port de Tarragona i el Blog del Barri del Port - Barri del Port TV i comptarà amb la presència dels principals partits, amb representació municipal o amb derivació.

En aquest sentit hi formaran part Xavi Puig (nº 3 d'ERC Tarragona), Montse Adán (nº 2 del PSC Tarragona), Maria Mercè Martorell (alcaldable del PP Tarragona), Gemma Vendrell (nº 2 de la CUP Tarragona), Toni Carmona (nº2 de Tarragona En Comú Podem enlloc de l'alcaldable Jordi Collado anunciat primerament), Víctor Noguera (nº 2 de Ciutadans Tarragona), Jordi Sendra (alcaldable de JuntsxCatalunya a Tarragona) i Mar Giné (alcaldable de Sí Tarragona. Ara Pacte Local).

La dinàmica del debat

Centrat en el Barri del Port i les necessitats i interessos del veïnat, el debat tindrà accés lliure amb aforament limitat a les cadires disponibles, tot i que es podrà estar de peu. Amb una durada màxima de dues hores, la trobada veïnal mantindrà el format i estructura habitual i anirà presentat i moderat pel periodista i veí Adrià Recasens, autor del Blog del Barri del Port, i Sílvia Borràs, veïna del barri.

En primer lloc cada participant disposarà d'un minut inicial per presentar-se i parlar/destacar el Barri del Port. 

A continuació hi haurà 4 blocs temàtics amb els principals problemes/interessos del barri: Neteja / Seguretat / Comerç / Espai Públic- Infraestructures - Mobilitat  on cada participant tindrà un minut en cada bloc per explicar què inclou al respecte el seu programa electoral envers el barri.

Seguidament s'obrirà un debat amb el públic/veïnat assistent d'una hora aproximadament per tal que puguin plantejar breument aquelles consultes, preguntes, qüestions i inquietuds envers el barri per tal que les puguin comentar o detallar, també en intervencions breus d'1 minut de la manera més concreta i precisa possible.

Finalment la presidenta de l'AVV del Port, Mari Carme Puig, assenyalarà als partits polítics les necessitats més urgents del barri amb voluntat que el partit que governi les tingui en compte. Cada participant disposarà d'un minut final per assenyalar perquè haurien de votar el seu partit i quina és l'actuació que consideren més important envers el barri i que duran a terme si governen.

Un cop acabat el debat cada partit participant, així com altres que assisteixin, tindran llibertat per parlar i interactuar amb els assistents d'una forma més directa i propera fins al tancament del local.

Els participants

Xavi Puig (nº3 d'ERC Tarragona), va néixer a Tarragona l'any 1982. Veí de l'Avinguda Catalunya, és Doctor en Sociologia per la URV, Màster en Investigació Social Aplicada (UAB) i Llicenciat en Sociologia (UAB). És professor de la URV i la UOC i membre de l'equip d'investigació SBFlab de la universitat tarragonina. Els seus camps d'interès són les desigualtats socials, les discapacitats, la teoria sociològica, la política social i la metodologia de recerca. Des del 2015 i fins l'actualitat és conseller d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona, on porta temes d'urbanisme, medi ambient, participació i serveis socials. És soci d'El Txoko, d'Òmnium Cultural i de l'ANC.

Montse Adán (nº2 del PSC Tarragona) va néixer el 1978. És veïna de l'Eixample i llicenciada en Dret per la Universitat Rovira i Virgili, treballa com a directora de Port-Ciutat des del 2019. Anteriorment ha estat Directora de Comunicació del Port de Tarragona des del 2011.

Maria Mercè Martorell (alcaldable del PP Tarragona), va néixer a Tarragona l'any 1967. És veïna del centre, advocada i té una àmplia experiència en la gestió de l'Ajuntament pels seus anys en el Govern de la Ciutat al capdavant de la regidoria de Turisme i Patrimoni i integrada en el sector social, cultural i econòmic de Tarragona durant el mandat de l'alcalde Nadal. Amiga dels seus amics i lleial a les seves idees i ideals.

Gemma Vendrell (nº2 de la CUP Tarragona), va néixer al 1988, és veïna del Barri del Port i arquitecta. S'ha especialitzat en l'àmbit dels estudis urbans i ha treballat en el món de l'habitatge cooperatiu. Actualment és docent de secundària de matemàtiques i de llengua catalana, i durant anys ha estat vinculada al moviment escolta tarragoní. Membre de l'assemblea de la CUP de Tarragona.


Toni Carmona
(nº2 de Tarragona En Comú Podem, elloc de l'alcaldeble Jordi Collado, anunciat primerament) va néixer a Tarragona l'any 1988. És graduat en història  i té formació en telecomunicacions. Actualment treballa com a operador de planta Quimica, 14 anys treballant en Repsol Petroli i ha participat en moviments sindicals i culturals a la ciutat.

Víctor Noguera (nº2 de Ciutadans Tarragona) va néixer l'any 1983 i està llicenciat en Dret. Exerceix com a advocat en torn d'ofici i és membre del Tribunal Arbitral de Tarragona

Jordi Sendra (alcaldable de JuntsxCatalunya a Tarragona) va néixer a Tarragona l'any 1967. Va ser conseller de l'Ajuntament de Tarragona entre 2002-2011 i Senador entre el 2011-2015. Cap de divisió al Port de Tarragona i Diputat al Parlament entre 2015-2017 a més de Director general de prestacions socials 2021-2022.

Mar Giné (alcaldable de Sí Tarragona. Ara Pacte Local) va néixer a Tarragona l'any 1975. Exalumna de l’Escola Lestonnac- l’Ensenyança i de la Universitat Rovira i Virgili, ha residit sempre a la ciutat, a diverses zones tant al Centre com a Llevant. Casada i mare de 3 nens, per a ella la família és un dels pilars fonamentals de la seva raó de ser. Llicenciada en Dret, màster en Gestió i Dret local i postgraus en Urbanisme i en Funció directiva d’administració pública, ha treballat des de fa més de 25 anys en diversos Ajuntaments de la província de Tarragona.  

(Pots recuperar el Debat del 2019 #BP26M aquí)