BLOG DEL BARRI DEL PORT DE TARRAGONA

.................BARRI DEL PORTINTERÈS TURÍSTIC/ INTERÉS TURÍSTICOA.V.V BARRI DEL PORTGEGANTSCUCAFERA DE TARRAGONAPARCS I PLACES / PARQUES Y PLAZASCENTRE DE SALUT / CENTRO DE SALUDFARMÀCIES / FARMACIASESCOLA / ESCUELAAUTOBÚSESTACIÓ TREN / ESTACIÓN TRENCOMERÇ / COMERCIO EL BLOG I AUTORCONTACTA

TRADUCTOR WEB:

8 de febrer de 2016

Carrer Doctor Zamenhof (Història)

Carrer Doctor Zamenhoff any 2015

El Carrer Doctor Zmanehof se situa en alçada superior al Barri del Port, al capdamunt de les escales del carrer Vapor i del carrer Castaños.

El seu nom prové del doctor Lluís Llàtzer Zamenhof (Bielystock, 1859 – Varsòvia, 1917) que fou un insigne oculista i lingüista polonés que, des de molt jove, es va dedicar a crear una llengua internacional per tal de superar els conflictes motivats per les barreres lingüístiques. L’ “Esperanto” és, sens dubte, la més reeixida de les llengües artificials i té nombrosos coneixedors arreu del món. El nom d’aquesta llengua deriva del pseudònim “Doctor Esperanto” amb que Zamenhof va publicar un opuscle mitjançant el qual donava a conèixer el fruit del seu pensament. El carrer l’hi fou dedicat amb motiu d’un Congrés internacional esperantista celebrat a Tarragona. 

 Font: -DIDAC BERTRAN I VALLVE. Tarragonomàstic, 1991.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar els teus comentaris aquí / Puedes dejar tus comentarios aquí :