CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

24 de juny del 2013

Entra en funcionament la línia 21 i 41 al Barri del Port amb nova cartelleria i canvi de parades



El canvi de línies de Bus s'ha convertit aquests dies i sobretot avui en el tema més comentat entre els veïns del  Barri del Port.

Aquest dilluns 24 de juny han entrar en funcionament les noves línies 21 i 41 amb pas pel barri i la conseqüent desaparició del Bus 2, tal com s'havia avançat (veure). 


"I per anar a Joan XXIII?", "I ara on l'he d'agafar?", "Ja no passa per aquí?", "Ara s'agafa a l'altre cantó..." són alguns dels comentaris que es podien sentir aquest matí entre els usuaris de les línies de bus a les parades o altres veïns en terrasses de la zona. I esque els canvis, com sempre al començament, tenen al veïnat una mica perdut i desorientat. Alguns, com la gent més gran, fins i tot molt molestos (veure reportatge).

S'agafa el Bus en parades del sentit contrari


Amb l'entrada en funcionament de les noves línies, les parades han canviat la cartelleria. Algunes d'elles han quedat anul.lades tal com informen els avisos corresponents, i altres han fet canviar el sentit o ubicació de la parada d'espera, motius pels que els veïns també s'han d'acostumar.



Degut a que el Bus 2 provenia de Pere Martell i anava sentit cap a l'Estació i tornava a donar la volta tenia parades diferents d'anada i tornada pel barri. D'aquesta manera recollia als veïns a la parada del Carrer Reial del costat de la sabateria, la parada amb marquesina de la Plaça dels Carros i la parada amb marquesina de l'Estació ubicada davant del Recinte Firal. 

Ara, que el Bus 41 va en sentit contrari, recull als usuaris en la nova parada de l'Estació ubicada davant mateix de l'edifici de Renfe-Adif (també per a la línia 21), la parada de la Plaça dels Carros ubicada davant del Restaurant Xinès, i a la nova parada del Carrer Reial de davant de la Plaça dels Infants.


Les marquesines perden sentit

Un altre inconvenient amb que es troben els veïns és el canvi de lloc per esperar el Bus. Un exemple és la Plaça dels Carros on aquest matí alguns usuaris l'esperaven a la marquesina habitual i en arribar el Bus 41, que fa penúltima parada allí abans de rependre nou viatge des de l'Estació, eren informats que tenien que agafar-lo a l'altra vorera. 


Es dona el mateix cas en l'Estació on ja no s'agafa a la marquesina de davant del Recinte Firal sinó davant mateix de l'Edifici. En els dos casos l'espera ja no es pot fer assegut, ni per a la gent gran que esperi a la Plaça dels Carros ni per a la gent que arriba amb maletes a l'Estació de Tren.


També la parada del Carrer Reial ha canviat de lloc, ara s'agafa davant de la Plaça dels Infants, on per ara tampoc hi ha bancs ni marquesina.