CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

22 de juny del 2013

Vídeo: El canvi de línies de Bus al Barri del Port crea debat i desacord entre la Gent Gran del veïnat

(En castellano -aquí-)

Veïnes del Barri del Port

El proper dilluns 24 de juny desapareix la línia 2 de bus que connecta el Barri del Port amb l'Hospital Joan XXIII que és el destí més prioritari entre el veïnat, i sobretot la gent gran, tal com s'havia avançat (veure).

Fins ara aquesta línia amb parades a l'Estació de Renfe, la Plaça dels Carros i el Carrer Reial feia un recorregut massa llarg tardant fins a 40 minuts en arribar a l'Hospital. Alguns usuaris així ho reconeixen.

L'Ajuntament de Tarragona i l'Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona (EMT) han valorat les múltiples queixes referents a les "voltes" que fa la línia 2 de bus. Considerant que té un recorregut molt poc atractiu pel centre de Tarragona, és poc lineal i molt lenta, ha decidit substituir-la per dues noves línies amb recorreguts més àgils i ràpids.

Bus 2 en el seu últim cap de setmana

D'aquesta manera neix la línia 21 de recorregut circular que des de l'Estació anirà cap a la Part Alta i l'Avinguda Catalunya, la línia 22 que anirà a Joan XIII des del Serrallo i ara sense pas pel Barri del Port i finalment la 41 que amb les mateixes parades que el bus 2 a Estació, Plaça dels Carros i Reial arribarà al centre i amb baixada a Prat de la Riba en 9 minuts es podrà fer transbordament a altres destins, entre ells l'Hospital.

Usuaries de la línia 2 de Bus i veïnes del Barri del Port

El Blog del Barri del Port ha sortit al carrer on aquests nous canvis estan causant debat, controvèrsia i poca acceptació entre el veïnat i els usuaris més freqüents, la gent gran. Consideren que tot i que el bus 2 feia molta volta oferia diversos punts i destins on poder baixar per la ciutat. La principal necessitat d'anar a l'Hospital Joan XXIII i que amb la nova línia s'haurà de fer mitjançant transbordament suposarà, segons opinen, més problemes, molèsties i inconvenients, a banda de despeses entre els que comprin el bitllet de forma puntual, que hauran d'adquirir quatre, dos per anar i dos per tornar a preu d'1.40€ cadascun.

José Ruiz, president de l'Associació de Veïns del Barri del Port, considera que és desmesurat i reconeix que molts veïns estan descontents amb la desaparició de la línía 2 del barri i que caldrà acostumar-se als canvis. Aquests suposen recorreguts més àgils i curts, i la possibilitat d'arribar a diversos destins agafant un parell de busos, com ja estan acostumats a altres zones o barris de la ciutat.

José Ruiz, president de l'A.V del Barri del Port

Des de l'Associació s'ha demanat que es tingui en compte les necessitats del barri i es reconsideri el punt de sortida de la línia 22 des de l'Estació Renfe amb pas pel barri enlloc de sortir des del Serrallo. 

Amb motiu dels canvis i la desorientació en els primers dies, l'EMT ha habilitat noies a les línies de bus per explicar aquests dies els canvis per tal d'orientar una mica als usuaris. També està prevista una xerrada informativa i divulgativa per part de la consellera de mobilitat Begoña Floria amb els veïns la propera setmana a l'Associació. 

En tot cas, els veïns hauran d'acostumar-se a utilitzar les noves línies per tal de seguir connectats amb la resta de ciutat.

Reportatge de carrer: