CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

22 de juny del 2013

El Barri del Port es prepara per celebrar la nit de Sant Joan 2013 amb coca dolça i petards


La coca de crema la més venuda a la Pastisseria Sant Miquel

S'apropa la nit més curta i màgica de l'any, la nit de Sant Joan 2013 aquest diumenge 23 de juny, i els veïns del Barri ja s'han encarregat de comprar i obtenir dos components bàsics i tradicionals per a la revetlla: coca dolça i petards.

Forn-Pastisseria Sant Miquel

Molts segur es reuniran en grups i colles a la Platja del Miracle, propera al Barri, i d'altres optaran per revetlles, masos o altres alternatives a l'aire lliure o no.

El Blog del Barri del Port ha pogut saber per part del Forn-Pastisseria del Carrer Sant Miquel que la coca farcida de crema és la que guanya major demanda. També les tradicionals de sucre, pinyons o xocolata. Les més grans també s'imposen a les de mida més petit i el volum de ventes es manté respecte a l'any anterior. L'establiment obrirà el mateix diumenge fins les 19h de la tarda sense tancar a migdia..

La Botiga del Port anuncia la venda de
coets i petards. Foto: Blog Barri del  Port

D'altra banda, la Botiga del Port, situada al Carrer Reial propera a la Plaça dels Carros, s'ha convertit aquets últims dies en la tenda on poder comprar coets i petards. L'establiment reconeix que degut a la crisi la gent ja no gasta petards una o dues setmanes abans de Sant Joan i en compren els justos per al cap de setmana i la mateixa nit. 

Cartell sobre els petards que ven la Botiga del Port. Foto: Blog Barri del Port

La seva gama de productes pirotècnics per part de l'empresa Pirotecnica Espinòs es classifica en 3 classes segons edat: Classe 1 per majors de 12 anys com són les bengales, bombetes o volcans; Classe 2 per majors de 16 anys com són els voladors, traques o trons entre altres; o la Classe 3 per majors de 18 anys que són coets i petards més grans i espectaculars.

Propietària de la Botiga del Port. Foto: Blog Barri del Port

Segons la botiga, els joves prefereixen els petards que fan més soroll mentre que els més adults o famílies es decanten pels que fan llums i fonts de colors. Els preus van dels 0'75 cèntims fins als 3-5 euros l'unitat i s'acostuma a comprar de forma variada. L'establiment del Barri té coets i petards tot l'any a banda d'altre tipus de productes i souvenirs.