CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

30 de setembre del 2013

Tarifes de Zona Verda d'aparcament, com fer la targeta resident i requisits



En aquest article podràs conèixer la informació sobre l'aparcament regulat de zones verdes en el Barri del Port, i resta de ciutat.

En aquest barri trobaràs la majoria de carrers de zona verda i algunes també com a zona taronja (Carrer de la Mar, León i trams que els travessen des del Carrer de la Mar a Real).

Ser resident representa per als veïns de la zona/barri/districte un avantatge ja que paguen el mateix tant en zona verda com taronja, preu inferior respecte els no residents. És important saber que no per ser veí (viure en la zona) s'és resident. Per a considerar-se com a tal és necessari disposar de la targeta i/o distintiu de resident i tenir el vehicle empadronat en tal zona. En el cas del Barri del Port, pertany al sector 3 d'estacionament.

Zona verda d'aparcament


La zona verda és aquella que afavoreix als residents (els veïns acreditats) respecte els que no ho són en quant a preu i temps. Mentre que els residents poden aparcar tot el dia per 0'40€ i fins a un màxim de 2 dies (0'80€), els no residents només poden aparcar fins a un màxim de 2 hores a un preu de 3€ (o 1'10€ si és una hora, 0'75€ mitja hora) de manera que per a ells actua i paguen com si de zona blava es tractés.

Consulta la tarifa i temps de zona taronja i zona blava d'estacionament / aparcament (aquí)


Targeta Resident 


És una targeta que us permet operar amb el parquímetre com a resident per a beneficiar-vos com a tals. Obtenir-la té un cost de 15€ i té una vigència indefinida. És única per a cada cotxe.

Amb la targeta de resident podreu extreure del parquímetre un tiquet a cost reduït que haureu de deixar molt visible dins del cotxe.

Requisits targeta resident:


Per a tenir targeta resident d'una zona d'aparcament regulada cal estar empadronat en ella. La targeta és única per a cada cotxe que haurà de ser un vehicle de més de 2 rodes sempre que no superi els 5 metres de longitud i un número de 7 passatgers com a màxim.

Sol·licitar la targeta de resident:


Per a poder contractar el distintiu trimestral o la targeta de resident, necessiteu registrar-vos com a resident de l'àrea Regulada trucant al 977 23 91 51 i allà us informaran de la documentació que heu de presentar segons el vostre cas. La contractació s'efectuarà posteriorment de manera presencial a les oficines de 'Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) situades al Pàrquing Saavedra, C/ Josepa Massanés S/N.

Documentació:


DNI del titular.
Certificat d'empadronament a la ciutat de Tarragona.
Permís de circulació del vehicle.
Rebut de l'Impost de Circulació (IVTM) pagat a Tarragona.

Distintiu Resident a Tarragona


El distintiu de resident és una targeta que es posa darrere del cristall davanter del vehicle. Acredita que el vehicle pertany a un resident, i consegüentment, pot beneficiar-se dels avantatges que permet la zona regulada per als residents sense necessitat de treure tiquet del parquímetre quan s'estaciona en zona verda del sector en què s'està empadronat (sector 3 en el cas del Barri del Port). El distintiu és únic per a cada vehicle.

Existeixen dues modalitats:

-Distintiu anual (100€)
-Distintiu trimestral (25€)


Els preus són aproximats ja que depenen de la quantitat de dies festius de cada mes i any. Els requisits i procediments són els mateixos que els de la targeta resident.