CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

30 de setembre de 2013

Tarifes de Zona Verda d'aparcament, com fer la targeta resident i requisitsAPARCAMENT REGULAT

L'aparcament a la via pública al Barri del Port, com a la majoria de la resta de ciutat, està regulat entre places verdes i taronges amb tarifes diverses segons si sou residents (veïns) amb bonificacions respecte si no sou residents. 

Carrer Smith amb places verdes. Foto: Blog Barri del Port

Zona verda

-Residents: poden aparcar tot el dia per 0'40€ i fins un màxim de 2 dies (0'80€).

-No Residents:  la zona verda equival a zona blavanomés poden aparcar fins a un màxim de 2 hores a un preu de 2'90€ (o 1'10€ si és una hora, 0'70€ mitja hora).

Zona taronja

-Residents: paguen el mateix preu que a zona verda, tot el dia per 0'40€ i fins un màxim de 2 dies (0'80€).

-No residents: paguen 1€ tot el dia.  

Cal recordar que la tarifa tan sols s'aplica de dilluns a divendres de 09h a 14h i de 16h a 20h, la resta d'hores i el cap de setmana es pot estacionar gratuïtament sense treure tiquet.


TARGETA RESIDENT

És una targeta que us permet operar amb el parquímetre com a resident per beneficiar-vos com a tals. Obtenir-la té un cost de 15€ i té una vigència indefinida. És única per a cada cotxe.

Amb la targeta de resident podreu extreure del parquímetre un tiquet a cost reduït que haureu de deixar ben visible dins del seu cotxe.

Requisits:

Per tenir targeta resident d'una zona d'aparcament regulada cal estar empadronat en aquesta zona. La targeta és única per a cada cotxe que haurà de ser un vehicle de més de 2 rodes sempre i quan no superi els 5 metres de longitud i un número de 7 passatgers com a màxim.

Per obtenir-la/sol·licitar-la:

Per poder contractar el distintiu trimestral o la targeta de resident, necessiteu registrar-vos com a resident de l'Àrea Regulada trucant al 977 23 91 51 i allà us informaran de la documentació que heu de presentar segons el vostre cas. La contractació s'efectuarà posteriorment de forma presencial a les oficines de 'Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) ubicades al Pàrquing Saavedra, C/ Josepa Massanés S/N.

Documentació que cal aportar:

DNI del titular.
Certificat d'empadronament a la ciutat de Tarragona.
Permís de circulació del vehicle.
Rebut de l'Impost de Circulació (IVTM) pagat a Tarragona.

Per conèixer el funcionament de la targeta i del parquímetre (consulta aquí)


DISTINTIU RESIDENT

El distintiu de resident és un targetó que es posa rere el vidre frontal del cotxe. Acredita el vehicle com a resident, i com a tal, pot beneficiar-se dels avantatges que l'Àrea Regulada atorga als residents sense haver de treure tiquet del parquímetre en aparca a les places verdes del teu sector (al que estàs empadronat com a resident). El distintiu és únic per a cada cotxe.

Quines modalitats existeixen?

-Distintiu anual (100€*) 
-Distintiu trimestral (25€*) 

 *Els preus són aproximats, ja que depenen de la quantitat de dies festius de cada mes i any. Els requisits i procediment és comú al de targeta resident.

-Més informació-

APARCAMENT LA PEDRERA

D'altra banda, al Barri del Port, altra opció és l'aparcament privat La Pedrera, proper a l'estació de Trens i el Palau de Congressos, ubicat al carrer General Contreras s/n. amb 496 places. Telèfon:  977 24 29 14.