CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

21 de setembre del 2013

Els Chargrossos abandonen 'La Cucafera Baixa!' pel desplantament de l'Ajuntament

Chargros a 'La Cucafera baixa!'. Foto: Blog Barri del Port

El Blog del Barri del Port i la Colla Cucafera lamenten el succeït


La primera Baixada de la Cucafera ('La Cucafera baixa!') ha viscut un episodi desagradable. Un cop la Cucafera ha fet la seva baixada, els llums de la Plaça de les Cols s'han apagat com era d'esperar ja que és habitual també cada any rere els elements oficials de 'La Baixada de l'Àliga'. Això ha deixat a les fosques a la Colla dels Chargrossos que s'havien animat a acompanyar a la Cucafera en la seva primera Baixada.

No ha estat l'únic detall que ha afectat als Chargrossos, tècnics de l'Ajuntament han donat instruccions a la Cucafera i a la seva Xaranga Tocabemolls a continuar el recorregut sense esperar a l'altra Colla i per tant el Chargross ha hagut de baixar escales sense acompanyament musical.

El Blog del Barri del Port, organitzador de l'Acte junt amb la Colla Cucafera, havia animat als Chargrossos a formar part de la Baixada i a fer-la conjuntament amb la mateixa Xaranga considerant que altres entitats es sumin a l'acte l'enriqueix, una invitació d'aquest blog que l'entitat havia acceptat.

Un cop el Blog del Barri del Port va anunciar la participació dels Chargrossos, l'Àrea de Cultura i Festes va indicar a la Cucafera que "no podia convidar a ningú", segons aquest blog ha pogut saber posteriorment.

Donat que La Cucafera ja contava amb la companyia dels Chargrossos, esperava la seva participació de forma extraoficial d'igual forma que ho fa la nit del 21 considerant que no hi hauria cap problema, cosa que finalment no ha estat així i s'ha viscut un moment de màxima tensió.

Segons publica 'El Circ de Tarragona', Iván Muñoz, president dels Chargrossos ha declarat que "tècnics de Cultura i un agent de la Guàrdia Urbana s'han unit de mans i ens han impedit passar". També que l'Ajuntament els hi ha dit que "'La Colla de la Cucafera no és ningú per convidar"

Blog Barri del Port considera que si La Cucafera no és ningú per convidar, tampoc ho és per prohibir la participació a cap entitat que tingui com afany gaudir la festa a la via pública i amb bones intencions.

Per aquest motiu, els Chargrossos decepcionats amb el desplantament han decidit retirar-se pel carreró de la Plaça de les Cols i no continuar la baixada.


Els membres de la Cucafera s'han assabentat del succeït una estona després i ho han lamentat, com també aquest blog, i un servidor Adrià Recasens, empleant el "mea culpa" per haver animat als Chargrossos a participar a l'acte de la Cucafera i que hagin tingut que viure aquest desafortunable episodi. No s'esperava que el fet que el Chargross seguís a la Cucafera fos un problema donat que es tracta d'un acte festiu que han de viure lliurement els tarragonins i les diverses entitats, tal com succeeix cada any a 'La Baixada de l'Àliga'.

Contrariament, el consistori declara, segons El Circ de Tarragona, que "és un acte pagat per l'Ajuntament i ells (els Chargrossos) no figuren a la programació d'actes".

De fet, la Colla, que s'ha registrat legalment com Associació i ha perfeccionat el seu gegant, no ha rebut tampoc consentiment per fer 'La Baixada de l'Àliga' de forma oficial i se li ha denegat poder participar a l'Arrencada de Gegants.