CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

12 de gener del 2015

El Barri del Port s'omple de centres de culte diversos en un moment delicat

Local de l'Església Cristiana Protestant al carrer Smith. Foto: Blog Barri del Port

Fins a sis centres de culte divers es poden comptabilitzar actualment al Barri del Port, tres d'ells han arribat a la vegada. A l'Església Cristiana Sant Joan Baptista de la Plaça de la Mitja Lluna, l'Església Evangelista del carrer Caputxins i la mesquita del carrer Cartagena, en actiu, s'hi sumen ara 'La Sala del Regne' dels Testimonis Cristians de Jehovà al carrer Sant Miquel amb Castaños, una Església Cristiana Protestant al carrer Smith i una altra d'Evangelista al Port Esportiu.

Si fa uns mesos aquest blog es feia ressò de l'arribada d'una Església Evangelista Moriah al Port Esportiu a partir d'una festa d'inauguració pels seus membres a la Plaça dels Carros (veure), i recentment la tasca de més d'un centenar de persones per obrir al carrer Sant Miquel amb Castaños un centre de Testimonis de Jehovà (veure), el veïnat s'ha topat també aquests dies amb un nou local al carrer Smith. Aquest va coronat amb dos rètols, un on s'hi pot llegir 'Església Cristiana' i un altre amb lletres xineses que vindrien a dir el mateix, a banda d'un cartell a la paret on explica que es tracta d'un centre protestant.

Aquest blog desconeix si els nous centres disposen ja de llicència o si han obert o no les seves portes i iniciat la seva activitat, tot apunta a que no encara. Hi ha constància que el del carrer Smith per exemple porta quatre anys tractant de poder-ho fer.

Sala del Regne dels Testimonis de Jehovà al carrer Sant
 Miquel amb Castaños. Foto: Blog Barri del Port

La immigració i locals grans i barats al barri serien el motiu

El conseller de Relacions Ciutadanes, Paco Zapater, comenta a aquest blog que aquesta arribada i expansió de centres de culte es deu a què "s'ha descongelat la normativa pertinent". El fet que s'hagin establert al Barri del Port vindria marcat, segons apunta, a quatre motius. D'una banda a què els locals i espais per obrir aquests centres tenen un preu més econòmic a la Part Baixa que al centre, per altra, que són més grans i permeten un aforament major per als fidels, la densitat de població del barri és considerable, i finalment hi ha major i diversa tipologia de població immigrant amb religions diverses, explica.

Zapater afirma que "la llei recent permet l'expansió d'aquests centres que el tipus de població requereix". Tot i així considera que "el reglament i les normes de convivència contemplen el dret al culte i a disposar de centres però també a la resta de ciutadans i la seva tranquil·litat". És per aquest motiu que l'Ajuntament exigeix una sèrie de requisits com les dimensions, l'aforament o la insonorització, entre d'altres, per poder obrir-los a la ciutat o bé caldria fer-ho en zones apartades com els polígons.

Local de la Mesquita al carrer Cartagena. Foto: Blog Barri del Port
Les mesquites novament al punt de mira

Part del veïnat ja havia mostrat en el seu moment disconformitat per l'obertura d'una mesquita al carrer Cartagena, motiu aprofitat pel PP tarragoní per donar-hi suport ja que també s'hi oposa.

Els lamentables fets ocorreguts la setmana anterior a França tornen a despertar la preocupació i la por pel terrorisme islàmic relacionat. Per aquest motiu, els nous centres del barri podrien fer créixer la preocupació o molèstia entre el veïnat, tot i que de moment a l'Associació de Veïns no li consta. De fet, fonts de l'entitat comenten que de les diverses rames dels musulmans, els que es donen cita al barri són de la part pacífica, religiosos i que no han donat per ara cap problema.