CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

29 de gener del 2015

Mossos i Guàrdia Urbana augmenten la seva presència a l'Estació de Trens

Desplegament policial a l'estació Renfe el passat dissabte. Foto: larepublicacheca.com

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han intensificat la seva vigilància per evitar robatoris en domicilis de la ciutat augmentant la presència a les estacions de tren i d’autobusos en detectar que bona part dels autors dels furts són de fóra de Tarragona, fins i tot d’altres comunitats autònomes.

I es que s'ha registrat un repunt del 6% en l'àmbit dels robatoris en domicilis al llarg de l’any passat tot i que la situació ha millorat respecte 2013.

Tot i així Tarragona segueix millorant els índexs policials amb una reducció del 8% en delictes i faltes generals, destacant una disminució del 12% dels delictes contra el patrimoni i una forta reducció, de la meitat, en robatoris a l’interior de vehicles. Dades oferides avui a la Junta Local de Seguretat i que han suposat un 13% menys de detencions per part de la Guàrdia Urbana al darrer any.

Dades excel·lents segons ha valorat l'intendent en cap dels Mossos al Tarragonès, Jaume Morón, qui assegura que posaran setge als robatoris en pisos. Sosté, però, que a la ciutat no es cometen amb violència. Pel que fa a accients de trànsit, al 2014 es van reduir en un 12% a la ciutat sense víctimes mortals.

Polèmica amb l'últim desplegament a Renfe

De fet la presència policial a l'Estació de Trens de Renfe al Barri del Port va destacar amb un gran desplegament el passat dissabte on també es va du a terme un dispositiu al Parc Central, generant a la xarxa falsos rumors sobre terrorisme yihadista. 

En aquest sentit, el tinent d’alcalde de Seguretat, Carles Castillo, ha enviat un missatge de tranquil·litat dient que hi ha investigacions en marxa però que no hi ha cap indici per generar alarma.

Tot i així han sorgit denúncies públiques pels registros i retencions efectuats a l'estació, que haurien pogut donar-se per criteris segons l'aparença ètnica i fins i tot d'algun menor.

El PSC preguntarà al conseller d’Interior, Ramon Espadaler, per l’operatiu de seguretat dut a terme pels Mossos adreçant 17 preguntes. El diputat Xavier Sabaté ha explicat que volen saber si va existir un dispositiu planificat per part dels Mossos i si es va establir algun control de documentació. 

També pregunten per quines raons els agents haurien procedit a identificar i escorcollar un menor i per què se l’hauria emplaçat a descalçar-se, treure’s l’abric i romandre en aquesta situació mentre es produïa l’escorcoll. Així mateix, el grup socialista vol conèixer si els Mossos van procedir a establir altres identificacions aquell dia a l’entorn de l’estació. 

Reclamen detalls sobre quins són els criteris emprats pels agents i si un d’aquests criteris és l’aparença ètnica dels ciutadans que circulen per l’espai públic.

Font: TarragonaRàdio.cat