CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

26 de gener del 2015

L'Escola Oficial d'Idiomes celebra el toc d'atenció del Síndic de Greuges a la Generalitat


La direcció i els estudiants de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Tarragona creuen que és una "molt bona notícia" que el Síndic de Greuges demani al Departament d'Ensenyament que reconsideri si el centre s'adapta a les necessitats d'espai que reclamen els alumnes. Yolanda Scott, la seva directora, ha assegurat que "s'ha fet una injustícia molt gran" amb l'escola tarragonina, que "sempre tindrà unes mancances". Per la seva banda, el president de l'Associació d'Amics de l'EOI, Javier Valverde, ha arribat a reconèixer que "trobem a faltar l'antiga EOI". L'Ajuntament de Tarragona, que des del primer moment ha donat suport a la comunitat educativa, ha celebrat les recomanacions del Síndic com també l'Associació de Veïns del Port.

La directora de l'EOI, Yolanda Scott, ha manifestat que la tercera planta de l'edifici "hauria de ser per nosaltres", com s'havia anunciat en un principi. De fet, aquest és el principal punt de conflicte entre els estudiants i Ensenyament, i és que malgrat que aquest pis s'havia de destinar a la biblioteca i a serveis per als alumnes, finalment l'administració no ha cedit l'espai i hi ha instal·lat les dependències de la Delegació Territorial de l'Agència Tributària de Catalunya.

"Sempre hem insistit molt en el greuge comparatiu que es fa amb Tarragona", ha remarcat Scott, "no només amb altres capitals de província, sinó amb altres ciutats que tenen escoles amb serveis i facilitats que nosaltres no podem oferir als nostres alumnes", ha etzibat. La directora ha lamentat, per exemple, que el centre -que té 3.000 alumnes- no disposi de sala d'actes o que la biblioteca estigui ocupant una aula.

Escepticisme

Des de l'Associació d'Amics de l'EOI s'han felicitat per les recomanacions del Síndic, però creuen que "serà difícil aconseguir alguna cosa". També han valorat que "val més tard que mai". El president de l'entitat, Javier Valverde, ha qualificat de "resposta patètica" el fet que Ensenyament hagi replicat que tots els grups dels idiomes que s'imparteixen al centre disposen d'espais adequats i que l'organització horària de l'escola permet l'ús compartit d'espais.

En aquest sentit, Valverde ha reclamat especialment una sala audiovisual. Actualment, ha explicat, els sostres alts de les noves dependències -l'antiga fàbrica de la Chartreuse- fan que hi hagi una acústica "molt dolenta", que els perjudica molt, ha dit, a l'hora de fer exàmens amb àudio. "Trobem a faltar l'antiga EOI", ha exclamat. "Allà teníem una sala on fèiem els exàmens d'àudio, et posaves els auriculars...", ha detallat. "Hem anat enrere", ha conclòs el president.

La regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Tarragona, Carme Crespo, ha celebrat la postura del Síndic i ha recordat la cronologia dels fets. D'una banda, que Tarragona era "l'única capital de província sense tenir una seu en condicions i, com que la Generalitat no la feia, vàrem avançar els diner per fer-la", ha manifestat. D'altra banda, que el projecte aprovat pel consistori i la Generalitat de llavors "anava totalment destinat a l'Escola Oficial d'Idiomes". I, finalment, que l'Ajuntament va oferir a la Generalitat un espai alternatiu perquè hi instal·lés les seves oficines, una opció que va ser rebutjada.

Font: ACN