CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

19 de gener del 2015

Alejandro Fernández vol evitar l'expansió de kebabs, locutoris i basars al Barri del Port i resta de ciutat (vídeo)

Un basar del carrer Reial al Barri del Port. Foto: Blog Barri del Port

El líder del Partit Popular de Tarragona, Alejandro Fernández ha presentat aquest matí una proposta d'ordenança municipal per tal d'evitar la proliferació de kebabs, locutoris i basars a zones concretes de la ciutat com el Barri del Port, i protegir així el comerç tradicional tarragoní.

Fernández ha afirmat que "es tracta d'una proposta legítima, ja que qualsevol Ajuntament té el dret de decidir quin tipus de comerç vol a la seva ciutat" D'aquesta manera ha posat com a exemple que alguns no permeten l'obertura de grans superfícies a determinades zones per protegir el petit comerç, i que d'igual mode caldria fer-ho amb un determinat tipus de comerç que s'està expandint com demostra el carrer Reial i Apodaca al Barri del Port i també altres zones com el voltant del Mercat Central, els Barris de Ponent, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau.

El 90% dels nous comerços són d'aquest tipus

El líder dels populars assegura que "el 90% dels comerços de nova implantació són d'aquest tipus" i per aquest motiu proposa una sèrie de mesures inspirades en l'ordenança de la ciutat de Vitòria. D'una banda "caldria una distància mínima de 500 metres per obrir un nou locutori, basar o kebab per evitar l'acumulació a una mateixa zona" tot i que els ja instal·lats no es veurien perjudicats. D'altra banda "cal que compleixin els mateixos requisits i regles que la resta de comerços". En aquest sentit s'ha referit a temes com la franja horària, els aparadors o una adequada climatització.

Alejandro Fernández aquest matí. Foto: Blog Barri del Port

A més, Fernández ha parlat sobre les condicions sanitàries per les quals els kebabs haurien de presentar un informe dels seus proveïdors i etiquetatge sobre l'origen i qualitat de la carn com a la resta de carnisseries. En el mateix sentit, els locutoris haurien de presentar un sobre la seva activitat i registre de clients que han de presentar el DNI, ja que s'ha demostrat que molts funcionen com a centre "d'altres operacions i activitats il·legals". També el control de venda legal de tabac i begudes alcohòliques en l'horari permès, així com de la pirateria i la propietat intel·lectual per evitar la venda per exemple de marques falsificades o d'imitació a basars.

L'incompliment suposaria una falta greu amb multes dels 1500 als 3000€ o la retirada de llicència en acumular-ne tres.

El Barri del Port, un dels principals afectats, podria esdevenir com a "gueto"

Fernández ha recordat que es tracta d'un problema que els veïns del Barri del Port li van fer arribar a la seva última reunió (veure) i que els objectius principals són evitar l'expansió d'aquest comerç en benefici i protecció del tradicional tarragoní. Un compromís del seu partit que traslladarà a la resta de forces polítiques que si no recolzen, assumirà com a proposta electoral.

I es que es tracta d'un problema que afecta directament al Barri del Port on molts locals tenen abaixada fa molt de temps la persiana amb cartells de lloguer o venda. La majoria de comerços que obren o aguanten són dels mencionats per Fernández, que es sumen als diversos centres de culte que han arribat a la zona, fins a cinc de diferents entre cristians, evangelistes, protestants, mesquita i de testimonis de Jehovà (veure), un cúmul de circumstàncies per les quals el líder popular ja va alertar al veïnat que el Barri pot esdevenir un "gueto".