CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

29 de gener del 2015

Atenció al veïnat: L’Ajuntament activa el Pla d’Emergències Municipal per la previsió de forts vents

Despreniment de façana durant un episodi de
 vent al Barri del Port. Foto: Blog Barri del Port

L’Ajuntament de Tarragona ha activat el Pla d’Emergències Municipal davant la previsió de forts vents per a les properes hores.

El consistori ha informat que els serveis municipals d’assistència i emergència estaran activats per intervenir en cas que sigui necessari. 

La previsió assenyala que des d’aquesta nit i fins aquest divendres a les sis de la tarda hi haurà vent sostingut amb ratxes de vent importants a la zona del litoral tarragoní. Per això, es recomana a la població i al veïnat que extremin les precaucions i evitin desplaçaments que no siguin estrictament necessaris.

L'Ajuntament recomana respectar tots els possibles tancaments d’accessos i suspendre les activitats a l’aire lliure que s'hagin programat. Del mateix mode es recomana retirar objectes que es puguin despendre de finestres i balcons com torretes, roba o altres estris que ja de per sí no estan permesos. Al Barri del Port on durant episodis anteriors de fort vent s'ha poduït algun despreniment de façana, es recomana evitar circular sota edificis, façanes o cases deteriorades.

De fet, Protecció Civil qualifica l'episodi de vent amb un 5 a l'escala de 6 graus de perill. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu ratxes que poden superar els 90 km/h, o fins i tot els 120 km/h, en zones urbanes de l'àmbit metropolità i del Camp de Tarragona on habitualment no bufa el vent i, en conseqüència, estan menys preparades per resistir-lo. El Pla Procicat es troba en fase d'alerta.

Font: tarragonardio.cat