CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

6 de gener del 2015

Els Reis Mags desfilen pel Barri del Port a la Cavalcada 2015 (Vídeo-Resum)

Arribada del Rei Melcior al carrer Reial. Foto: Blog Barri del Port

Aquest dilluns 5 de gener un cop més la il·lusió i la màgia omplien els carrers de Tarragona amb l'arribada de Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar que com marca la tradició arribaven a la ciutat per mar, amb vaixell, al Moll de pescadors del barri veí, el Serrallo.

Els nens i nenes de Tarragona junt amb els seus pares i familiars esperaven ansiosos als tres Reis Mags d'Orient rebuts entre d'altres per la consellera de cultura Begoña Floria.

I un any més la comitiva reial de Melcior, Gaspar i Baltasar, ha traslladat a Ses Majestats al carrer Reial del Barri del Port on cada any es dóna inici a la Cavalcada de Reis. Unes 25 mil persones s'han donat cita enguany per veure desfilar i repartir caramels als Mags d'Orient, repartits pel carrer Reial, Apodaca, Unió, la Rambla Nova, Sant Agustí, Rambla Vella, Portalet i Plaça de la Font.

Peculiar forma de recollir caramels
als balcons del c/Apodaca amb
 paraigües. Foto: Blog Barri del Port
Entre algunes peculiaritats l'estrena enguany de la carrossa del Fòrum dedicada als Jocs Mediterranis de Tarragona 2017, i la forma de recollir caramels d'alguns veïns del Barri del Port des de dels balcons. Armats amb paraigües lligats a uns cordills arreplegaven caramels a les balconades del carrer Apodaca fins i tot animant a Ses Majestats a encertar caramels dins.

I es que de ben segur que el Barri del Port ha estat un any més el que més caramels n'ha rebut i recollit en ser la primera zona de sortida de la Cavalcada, Enguany s'han repartit quatre tones i mitja de caramels entre el públic. Es tracta d’una tona més que l’any passat i en aquesta ocasió, el 100% aptes per a celíacs.

Arribats a la Plaça de la Font, Ses Majestats han estat rebuts per l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros que els hi ha lliurat les claus de la ciutat mentre la façana de l'Ajuntament oferia com a novetat un mapping visual. El batlle ha preguntat un any més als nens i nenes com s'han portat i el rei Melcior els hi ha dedicat paraules d'il·lusió i desitjos.

A continuació un vídeo-resum. També pots veure el vídeo amb la Cavalcada al complet en (aquest enllaç)