CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

17 d’octubre del 2015

The Shadow, 'performance' i exposició sobre l’abús infantil aquest cap de setmana a la Chartreuse

La regidora de Cultura Begoña Floria i l'autor Abel Azcona
El projecte The Shadow, que reflexiona sobre l’abús infantil, es podrà veure aquest cap de setmana, dies 17 i 18 d’octubre, en forma d’exposició individual del controvertit artista Abel Azcona amb una performance que l’acompanyarà. 

L’antiga fàbrica de La Chartreuse acull en aquesta mostra que recull 30 testimonis de persones que en la seva infància van patir abusos sexuals i es complementa  amb una performance per tal que els visitants que vulguin, puguin reflexionar sobre aquesta problemàtica en un diàleg amb l’artista. Abel Azcona ha explicat que entén les seves obres artístiques com una eina de crítica social i política i, en aquest sentit, The Shadow busca donar veu a les víctimes. El 2002, l’OMS va estimar que 150 milions de nenes i 73 milions de nens menors de 18 anys van experimentar relacions sexuals forçades o altres formes de violència sexual amb contacte físic.

A més, la galeria The Grey Square (c/ Sant Llorenç, 3) inaugura aquesta tarda a les 7 la mostra “El Miracle”, que és el resultat de la performance realitzada el passat dimecres, on un grup de 21 persones, juntament amb Abel Azcona, van representar un èxode pels carrers de la ciutat fins arribar a la platja del Miracle. La intervenció artística, inspirada en l’actual èxode de refugiats sirians, va ser enregistrada i fotografiada i es podrà veure a la galeria The Grey Square, que s’ha convertit en una platja per a la mostra.

L’art d’Abel Azcona arriba a Tarragona en el marc del projecte El Teler de Llum, centre d’art de Tarragona, pensat com un centre on compartir experiències, per explicar històries properes i experimentar noves maneres de mostrar i d’acostar l’art. La consellera de Cultura Begoña Floria ha convidat a la ciutadania a conèixer l’obra de l’artista i visitar la mostra que apropa una problemàtica social sovint silenciada a través d’una proposta artística innovadora.

Exposició “The Shadow”
17 i 18 d’octubre, d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h, a l’antiga fàbrica de la Chartreuse (Carrer Smith, 55, 43004 Tarragona).

Performance The Shadow
17 i 18 d’octubre, de 18 a 20 h, a l’antiga fàbrica de la Chartreuse (Carrer Smith, 55, 43004 Tarragona).