CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

9 d’octubre del 2015

La Guàrdia Civil escorcolla l'Institut Municipal de Serveis Socials a la Plaça de Mitja Lluna del Barri del Port

Una imatge del centre. Foto: Cadena Ser

La Guàrdia Civil s'ha personat aquest divendres a la seu de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de Tarragona ubicada a la Plaça Prim o de Mitja Lluna, al Barri del Port, per requerir informació relacionada amb el cas Inipro. En concret, segons ha pogut saber l'ACN, s'han demanat els expedients de contractació d'aquesta empresa per part de l'IMSS dels anys 2011 i 2012. La petició d'informació, que porta la Unitat de delictes econòmics de la policia judicial de la Guàrdia Civil, ve ordenada pel Jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona. El cas arrenca, fa més de dos anys, a partir d'una denúncia de la CUP davant de fiscalia. El govern municipal admet "irregularitats" administratives en la contractació, però "sense intencionalitat punible".

El govern admet irregularitats de tipus administratiu

La portaveu del govern, Begoña Floria, ha acudit a les portes de l'IMSS per valorar el registre de la Guàrdia Civil i ha admès que l'esclat del cas va posar en evidència una sèrie de "mancances administratives" dins el propi servei de l'IMMS i ha recordat que el consistori va aplicar "mesures correctores", com ara el reforç dels serveis jurídics, un canvi en la gerència i l'encàrrec d'una auditoria. A més, segons ha subratllat Floria, es va posar a disposició de tots els grups municipals l'expedient complert. 

La regidora ha manifestat que l'ajuntament "sempre s'ha posat a disposició de la justícia". Floria ha insistit que l'ajuntament té el convenciment que "va haver-hi irregularitats de tipus administratius no imputables a cap interès o a interessos personals de cap tipus", per una qüestió de "mala praxis", i que això va determinar un canvi de funcionament dins el propi institut, que es va fer la tardor del 2013.

Per la seva banda, el regidor de la CUP Jordi Martí, també ha acudit al davant de la seu de l'IMSS i ha fet una "valoració positiva" dels avenços en el cas arran de la denúncia presentada per la formació, que està personada en el cas. Martí, que ha avançat que la CUP compareixerà públicament la setmana que ve per fer una anàlisi a fons dels fets, s'ha mostrat convençut que el registre a la seu municipal "aporti dades que manquen per acabar de tancar el cas".