CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

21 d’octubre del 2015

El Teatre Romà, al Barri del Port, present al gran documental 'Ingenieria romana' que estrena dissabte TVE a La2

El Teatre Romà i les termes de forma virtual a l'antiga Tàrraco.
 Imatge de la preestrena del coumental

Aquest dissabte a les 17.05h de la tarda a La2 de Televisió Espanyola (TVE) s'emetrà els dos primers capítols d'un total de vuit de la serie documental 'Ingenieria romana' presenta per Isaac Moreno, un apassionat de l'enginyeria antiga. El primer documental té com a protagonista la Tàrraco Romana i els seus indrets, entre ells el teatre romà al Barri del Port.

En concret per imaginar com devia ser aquest equipament de la Part Baixa de Tarragona poc conservat, el documental es trasllada també a Cartagena per mostrar el de Cartago Nova, on s'ha conservat pràcticament en la seva totalitat. També es fa al·lusió al port romà de Tàrraco i a la imatge també es representen les termes romanes del carrer Sant Miquel, actualment sota terra.

El documental va presentar-se a la premsa aquest dimarts al matí al Teatre Tarragona, a la Rambla Nova, amb una preestrena a la tarda en un gran esdeveniment. El mateix dia també es va presentar una nova aplicació, IMAGEEN, per a mòbils i tabletes on es recrea en sis punts senyalitzats i mitjançant realitat virtual i augmentada com era Tàrraco i com es vivia. L'aplicació també s'ha desenvolupat per a les ulleres de realitat virtual de Samsung, la qual cosa permet a l'usuari situar-se dins dels edificis de la Tàrraco Imperial i tenir una visió de 360 graus.

Tant l'aplicació com el documental es serveixen de l'última tecnologia per reconstruir de forma virtual els monuments romans de Tàrraco sobre les restes arqueòlogues actuals amb un resultat que sorprendrà i agradarà a l'espectador, sobretot als tarragonins.

La producció d'aquests documentals els ha portat a l'equip molt més enllà de Tàrraco, per tota Espanya i per països com Turquia, Jordània, França i evidentment, Itàlia. “La sèrie és equiparable a qualsevol producte que podria produir la BBC o National Geographic. El recorregut de la sèrie serà llarg. RTVE ja ha negociat diverses prevendes i està previst que en el futur pugui veure's a Itàlia a través del canal Discovery, amb el qual ja hi ha un preacord. També hi ha converses obertes amb televisions russes, xineses, franceses i alemanyes.

*Podeu veure el tràiler en -aquest enllaç-