CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

10 d’agost del 2016

L’Arxiu del Port posa a l'abast de tothom 12.000 imatges i documents digitalitzats

Digitalització d'un document
L’Arxiu de Port posa a l’abast de tothom 12.000 imatges digitals que a partir d’ara estan disponibles en línia a la pàgina web del Port de Tarragona. 

Es tracta d'una acurada tasca de digitalització d'aquells documents que al llarg dels 25 anys d'història i servei de l'Arxiu, han demostrat tenir major interès per pat dels usuaris i consultes. D'aquesta manera el Port de Tarragona treballa per acostar la història i els recursos als ciutadans i per altra servirà per a la preservació dels mateixos documents. 


Enguany s’han passat a format digital els llibres de Duanes del Fons de la Junta Protectora de les Obres del Port de Tarragona, organisme que s’encarregà de la gestió portuària a Tarragona entre 1790 i 1836. Són 36 volums, dels anys 1799 al 1836, en els quals es registren els arbitris o taxes que els vaixells pagaven per entrar al Port de Tarragona i les diferents duanes de la demarcació (llavors corregiment) que eren Vilanova, Sitges, Vendrell, Salou i Cambrils. 

És una sèrie documental molt completa en la qual només falta la documentació dels anys de la Guerra del Francès i l’any 1804. L’any passat aquest espai per a la consulta de documents de l’Arxiu del Port va tenir 478.880 descàrregues.