CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

10 d’agost del 2016

Tarragona veurà restaurada la Cucafera aquest diumenge a la Plaça de les Cols

L'escultora Àngels Cantos, amb els últims retocs de la
restauració. Foto: Cucafera de Tarragona
El proper diumenge dia 14 d'agost tindrà lloc la presentació de la Cucafera de Tarragona restaurada a les 19.30h a la Plaça de les Cols.

La bèstia torna per les festes de Sant Magí amb una imatge renovada després de quatre mesos en mans d'Àngels Cantos que s'ha ocupat de fer-li una rentada de cara, Antoni Mas que ha renovat els mecanismes interns i reforçat l'estructura, i Jesús Paredes que ha reposat les escames de cuir deteriorades i ha tenyint tota la cuirassa. Es tracta d'un acurat treball realitzat i acabat diumenge 6 d'agost, i que era necessari després de 25 anys d'història que l'element del bestiari tarragoní celebra enguany, des que va ser recuperat per l'A.V.V del Port l'any 1991, i amb referències històriques que la daten al s.XIII.

A l'esquerra Cucafera de Tortosa i a la dreta Cucafera de Reus

Cercavila amb Cucaferes de Tortosa i Reus

Així, i per primer cop a Sant Magí, la Cucafera farà aparició junt a altres actes especials. La mateixa tarda l'entitat presentarà la nova samarreta de la colla i a les 20h la Cucafera tarragonina desfilarà amb l'aspecte renovat en una cercavila de lluïment molt especial i amb la companyia de les cucaferes de Tortosa (padrina de la nostra) i la de Reus (apadrinada per nosaltres). L'itinerari serà el següent: pl. de les Cols, c. Merceria, pl. del Fòrum, c. Santa Anna, pl. del Rei, Pilats, c. La Nau, bda. Misericòrdia i pl. de la Font.

Càsting per cercar princesa i cavaller

L'endemà dilluns 15 d'agost l'entitat durà a terme a les 18.30h de la tarda i a la Plaça del Fòrum el popular càsting per escollir la nova princesa i el nou cavaller que representaran enguany la llegenda de la Cucafera a l'acte 'La Cucafera Baixa!' del 20 de setembre per Santa Tecla, a les escales de la Catedral, i que enguany acabarà amb una gran festa final a la Plaça dels Carros, 'La CucaFesta'.

*Esdeveniment Facebook (participa)