CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

3 d’agost del 2016

Tots els vídeos i fotos de les XXVII Festes del Barri de Port celebrades amb èxit de participació

Públic en un dels actes de les festes. Foto: Blog Barri del Port
Des del passat dijous 28 i fins diumenge 31 de juliol el Barri del Port ha gaudit de les XXVII Festes organitzades per l'A.V.V del Port que han finalitzat amb un balanç prou positiu, èxit de participació, més dies i més actes.

El bon temps, la participació del veïnat, la tradició d'actes i consolidació d'altres, a més d'algunes novetats, han compost unes festes de germanor veïnal. Els més petits han tornat a ser protagonistes de l'aposta d'actes infantils com els jocs, unfables, animació, festa d'escuma i dibuix infantil, entre altres.

El record a José Ruiz, protagonista de les festes

En les últimes setmanes la renovada Junta veïnal s'ha esforçat per tal que el barri no es quedés sense festes i les pogués gaudir com durant tants anys ha organitzat l'entitat veïnal amb José Ruiz al capdavant. "Segur que estarà orgullós i així li hauria agradat" va declarar durant el pregó Adrià Recasens, un dels vocals, organitzadors i presentador. 

Cartells informatius durant les festes.
Foto: Blog Barri del Port
I es que el record pel traspassat president ha estat protagonista de les festes tant en la memòria del veïnat com en homenatges. El pregoner d'enguany, Josep Andreu, president del Port de Tarragona, en va fer referència en les seves paraules (veure) durant l'acte d'inici de festes on hi havia present un retrat dibuixat de Ruiz i on a més la nova presidenta, Rosa Puig, que va dedicar-li sentides paraules a la revista festiva, va anunciar que l'A.V.V del Port el farà president honorífic de forma pòstuma.

La trobada gegantera de diumenge també es va realitzar en honor a Ruiz i fins i tot es va viure un moment força emocionant quan davant d'un balcó amb dedicatòries en record seu, el fill i cap de colla, Paco Ruiz, va fer ballar la geganta, que durant tants anys va portar el lider veïnal (veure).

Festes més completes

Revista d'enguany dedicada a la Cucafera
 pels 25 anys. Foto: Blog Barri del Port
Enguany les festes han allargat els dies de celebració. Van iniciar-se dijous a la tarda amb manualitats i cine a la fresca i van acabar diumenge a la tarda, en lloc del matí, amb havaneres i ron cremat, dues de les novetats d'enguany. Aquests actes han servit per completar el programa d'aquesta edició com també acompanyar el vermut i musclada popular gratuïta amb una fideuada a preu de 4€ dissabte al migdia, i que va resultat tot un èxit.

El veïnat en general ha comentat que enguany les festes "han estat molt completetes" amb el ventall de propostes i la consolidació d'actes estrenats l'any passat com l'espectacle de màgia, l'animació infantil i els concursos 'Quina tapa!' i 'El millor barret del Port 2016' que va comptar amb fins a una desena de participants (veure).

Fallida al sopar de germanor 

Aquests concursos es van realitzar durant el sopar de germanor que un any més ha acollit un gran nombre de veïns al carrer sopant a la fresca. El servei de càtering d'enguany en canvi ha estat segurament un dels punts menys encertats degut a alguns contratemps i retards de l'empresa contractada, com també la falta de presència del capgròs de la Sargidora al pregó i cercavila, que s'havia anunciat en motiu de la seva recuperació i que no va ser possible per falta de portadors.
Alguns dels organitzadors durant
els preparatius. Foto: Blog Barri del Port
Finalment la no actuació de l'escola del barri SalsaBuru que un cop en cartell van excusar no poder assistir, a diferència de la gran actuació oferida l'any passat per l'altra escola del barri, Nou Ritme. Tret d'aquests casos/detalls, la resta de festes s'han celebrat amb normalitat i bona acollida com també la Trobada Gegantera que enguany ha comptat amb un bon nombre i plantell de colles convidades.

Per la seva part el Blog del Barri del Port i Barri del Port TV un any més han estat a l'alçada amb la cobertura dels diversos actes, informant i penjant les fotos i vídeos en poc temps, per part d'Adrià Recasens i la col·laboració de Raul Queipo. A aquesta exhaustiva tasca, cal sumar la presentació sobre l'escenari per part de Recasens i a més enguany major implicació i esforç en l'organitació i logística de les festes com a nou membre de la Junta. Aquesta agraeix la implicació de tots aquells que han donat un cop de mà de forma desinteressada i al veïnat per la participació.

Podeu veure totes les FOTOS en els diveros àlbums en -aquest enllaç- i tots els VÍDEOS de les festes en la llista de reproducció següent

: