CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

29 d’agost del 2016

La Cucafera de Tarragona apadrina aquest diumenge la recuperació de la Cucafera de Montblanc

Cucafera de Tarragona restaurada.
Foto: Cucafera de Tarragona
Aquest diumenge 4 e setembre la Cucafera de Tarragona farà una sortida exclusiva i especial a Montblanc per apadrinar la seva nova Cucafera que s'acaba de recuperar i serà presentada en el marc de les Festes de la Serra 2016.

Es tracta d'una cita important per diversos motius. D'una banda perquè la Cucafera de Tarragona sortirà de la seva ciutat després de molts d'anys sense fer-ho, i per l'altra, i més destacat i el motiu pel qual ho farà, és la recuperació d'aquest element festiu del Seguici Popular de la capital de la Conca de Barberà, documentat a la vila des del segle XIV i relacionat com el de la majoria d'elements de bestiari festiu, a les celebracions del Corpus d'època medieval.

Històricament anterior a la tarragonina

Precisament la primera referència històrica sobre la Cucafera de Montblanc original és per una actuació realitzada a la ciutat de Tarragona l'any 1381, i que, segons apunta, va agradar tant que els tarragonins van encarregar i estrenar la seva pròpia Cucafera pocs anys després, el 1383. D'aquesta manera si la Cucafera de Tarragona enguany celebra els seus 25 anys des que va ser recuperada l'any 1991 per l'Associació de Veïns del Port de Tarragona, la de Montblanc encara no havia comptat amb aquesta sort i es fa enguany per encàrrec del consistori montblanquí que va apuntar que "hauria d'assemblar-se a les cucaferes de Tarragona o Tortosa".

Serà aquest el motiu pel qual la Cucafera de Tarragona assistirà amb molta il·lusió a aquesta cita per refermar el seu vincle amb Montblanc, fent l'apadrinament junt amb el Basilisc de Reus, que també ho serà, a les 12h a la Plaça de Sant Francesc. No serà l'única tasca que realitzarà la cucafera tarragonina, ja que abans, a les 11h també formarà part de la Mostra de Gegants i Bestiari de les festes de Montblanc, prevista amb un bon grapat de colles i elements.

(Més detalls a la web de la Cucafera)