CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

16 d’agost del 2017

La Cucafera Baixa 2017 arriba a la 5a edició el 16 de setembre amb canvi de dia i repetint CucaFesta a Pl.dels Carros

Un instant de la passada edició. Foto: Cucafera de Tarragona
Enguany 'La Cucafera baixa' arriba a la seva 5a edició i per primer cop no es durà a terme la nit del 20 de setembre. L'entitat s'ha vist en la necessitat de canviar la data per realitzar la seva baixada a la nit del 16 de setembre per evitar el concert de Txarango que enguany hi ha programat la nit del 20, i no perjudicar així a La CucaFesta que enguany tornarà a repetir-se com a cloenda a la Plaça dels Carros esperant encara major èxit tenint en compte que serà dissabte nit. 

Fa unes setmanes es va anunciar el concert i de seguida la Cucafera va mostrar la seva indignació a les xarxes socials en conèixer la coincidència. No obstant, l'entitat i l'Ajuntament han arribat a un acord per evitar que l'acte surti perjudicat. "En un primer moment la colla es va molestar però l'Ajuntament no ha posat cap impediment davant la nostra petició de canvi de dia, cosa que agraïm i valorem. No és que ens agradi haver de moure una data ja consolidada però no podem competir amb un concert d'aquestes característiques i de gran nombre de públic" explica Adrià Recasens, cap de comunicació i secretari de l'A.V.V del Port, entitat organitzadora.

D'aquesta manera enguany 'La Cucafera baixa' amb representació de la llegenda es durà a terme a les 21.30h del dissabte 16 de setembre. "Posats a canviar de dia hem preferit la nit d'un dissabte per garantir el nombre de públic, no tant durant la primera part de l'acte que no ens feia patir sinó pensant en la CucaFesta final a la Plaça dels Carros que va acaparar èxit el passat any i que volem repetir. Per aquest motiu evitem el concert" asseyala Recasens.

5a edició amb major protagonisme per al cavaller entre les novetats

Enguany 'La Cucafera Baixa' arriba amb novetats en la 5a edició augmentant el protagonisme del cavaller a la representació. En aquest sentit i de forma prèvia tindra lloc 'La captura de la Cucafera' on el cavaller apresarà la bèstia als jardins de Casa de la Festa a les 20h i la traslladarà fins al Pla de la Seu on farà la baixada junt a la princesa i 'L'entrega de la Cucafera' a la Plaça de les Cols pronunciant unes paraules, el poema que enguany calia aprendre per al càsting. Tot i així la princesa seguirà tenint el paper principal a la llegenda amb el seu ritual pe tal de domesticar la bèstia i fer-la bona. Judit Bernal i Aleix Vilanova van resultar els escollits d'enguany mitjançant el càsting per Sant Magí.

El cartell novament a concurs

D'altra banda l'entitat torna a treure a concurs el disseny del cartell per a tots aquells que de forma desinteressada vulguin presentar la seva proposta/idea, i a la vegada donar-los l'oportunitat de mostrar el seu talent fent públic el nom del guanyador. Cal contactar per rebre més informació al respecte, i presentar el dissseny abans de l'1 de setembre a cucaferatgn@hotmail.com.

Novament s'anima a assistir amb barret ja que segons els orígens la Cucafera el treia, i així es vol seguir fent, i la xaranga Tocabemolls serà l'encarregada un any més d'amenitzar la nit.