CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

27 de setembre del 2018

Més d'un centenar de veïns del Barri del Port assisteixen al plenari #PerUnBarriDigne



Més d'un centenar de veïns i veïnes del Barri del Port i la Part Baixa en general han assistit aquest dijous al matí al plenari municipal per fer present les seves reivindicacions #PerUnBarriDigne.

La presidenta de l'A.V.V del Port, Mari Carmen Puig, ha fet una valoració molt positiva tant del nombre de participants com del comportament dins del plenari on s'havia acordat assistir i mostrar les pancartes en silenci i sense fer boicot.


Un bon grapat ha sortit unit i escoltat policialment a les 10h des de la Plaça dels Carros tal com s'havia convocat amb cartells i fulletons que els mateixos veïns han repartit l'última setmana entre veïns i comerços. Amb xiulets, cartells i pancartes els veïns i veïnes han fet mostra de la seva indignació durant la marxa cap a l'Ajuntament on d'altres veïns ja esperaven directament a la plaça i molts altres han fet evident el seu recolzament per xarxes socials que han bullit amb missatges, fotos i vídeos. Un cop dins del plenari, els que per capacitat han pogut accedir, han mantingut la compostura i han estat atents a diverses mocions referents al barri.


Millorar el clavegueram de la Part Baixa

És el cas de la moció proposada per ERC per estudiar la inundabilitat de la Part Baixa i que s'ha arpovat per unanimitat, com també la proposada pel PDeCAT perquè es compleixin els acords que ja s’havien aprovat el juny del 2018 per millorar i revitalitzar la Part Baixa. En aquest sentit, Dídac Nadal, portaveu del grup, ha criticar que encara no s’ha fet cap actuació quen n’hi ha algunes que es poden fer immediatament i ha instat a que s’actuï i que no quedi en “una altra moció sense conseqüències”.

Laia Estrada, portaveu de la CUP, ha assenyalat que les problematiques s'havien fet patents des del 2013 i que tota la ciutat en general està degradada. Per la seva banda, Pau Ricomà, portaveu d’ERC, ha assegurat que la “causa és justa i imprescindible” i que es necessita una “actuació estratègica.” Per aquest motiu ha proposat que el crèdit aprovat de 100 milions d’euros serveixi com una oportunitat per actuar en aquest barri.



El Pla de Barris

Des de l'equip de govern, la protaveu Begoña Floria ha mostrat no estar d'acord amb l'enfoc de la moció i demana que els partits que governen a la Generalitat treballin i presionin perquè l'organisme activi el Pla de Barris donat que considera que és necessari a la Part Baixa una intervenció integral.


D'altra banda ha assegurat que s'ha incrementat la presència policial al barri, fet que ha provocat el desacord dels assistents. Finalment molts veïns han marxat molestos quan l'alcalde no ha volgut avançar una moció sobre degradació i incivisme, i s'han unit a la resta que protestava a la plaça. 

Des de l'A.V.V del Port apunten que els balcons del barri ja s'estan omplint de pancartes i properament es seguiran realitzant accions.

Podeu veure les fotos (aquí)