CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

26 d’agost del 2019

L'Ajuntament de Tarragona preveu al veïnat del Barri del Port davant la previsió de forta tempesta que afectarà novament al barri

Imatge d'una de les inundacions del Barri del Port

El conseller de neteja i president d'Ematsa, Jordi Fortuny, s'ha dirigit al veïnat del Barri del Port via twitter aquest dilluns nit davant les previsions de tempesta i forta pluja amb que el barri podria patir novament els efectes del desbordament del clavegueram, encara pendent de renovar.

En aquest sentit Fotuny ha indicat que "és possible que en les pròximes hores hi hagi pluges que poden tornar a donar problemes al vostre barri. Estem en alerta d’Ematsa i el servei de neteja per actuar el més ràpid possible i paliar els possibles efectes"
I es que la nit del passat 11 d'agost el Barri del Port es va veure novament afectat per la forta pluja, per primer cop amb el nou govern, però en una problemàtica històrica. El consistori va actuar de forma ràpida l'endemà amb la neteja dels carrers afectats per la proliferació d'aigües fecals i va anunciar estar treballant amb noves mesures, més que reclamades i reivindicades pel veïnat i aprovades en plenari.

L'Ajuntament ampliarà una bomba del clavegueram per evitar inundacions


L'Ajuntament ha anunciat en aquest sentit que donat que la renovació total del clavegueram és una mesura "milionària" de moment i de forma provisional adoptarà altres mesures com ampliar la bomba de l'emissor del carrer Barcelona, que comunica directament amb el mar. Aquesta bomba s'utilitza de manera puntual per canalitzar l'aigua d'aquesta zona en casos molt puntuals, és a dir, durant episodis de fortes pluges o pluges torrencials. La funció, enviar l'aigua del clavegueram fins al mar per treure-li pressió i, així, evitar inundacions. Les obres arribaran l'any 2020 i el pressupost serà d'aproximadament un milió d'euros, que anirà a càrrec d'Ematsa. 

S'ampliarà la seva capacitat per tal que les aigües del clavegueram, tant les fecals com les de pluja, arribin fins aquest punt. També s'actuarà perquè la bomba guanyi potència i, així, enviï l'aigua fins al mar de manera més ràpida. "Esperem que doni bons resultats, tot i que sabem que no és la solució definitiva", indica Fortuny qui assegura que "el que cal fer és segregar les aigües fecals de les de pluja, perquè és per la combinació de les dues que el clavegueram se satura i comencen a sortir aigües negres al carrer", relata. Una mesura definitiva i costosa que per ara haurà d'esperar.