CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

31 d’agost del 2019

Pau Ricomà: "Al Barri del Port començarà la regeneració i recuperació de Tarragona"

L'alcalde Pau Ricomà, pregoner a Festes del Barri del Port 2019.
Foto: Blog Barri del Port

L'alcalde Pau Ricomà va inaugurar aquest divendres tarda les XXX Festes de l'AVV del Barri del Port com a pregoner llençant un missatge esperançador al barri en dir que serà inici i part de la regeneració i recuperació de la ciutat.

Amb cert retard degut a la seva assistència a la Diada Castellera de Sant Fèlix a Vilafranca, Ricomà va arribar i va demanar un beure que va aprofitar per saludar i xerrar amb el veïnat assistent i organitzadors, a més d'un bon nombre enguany de representants del consistori i dels diversos partits polítics, que el van acompanyar sobre l'escenari. Entre altres s'hi va poder veure a Xavi Puig, Jordi Fortuny, Mari López, Laura Castel, Paula Varas i Manel Castaño d'ERC; Mario Soler, Berni Álvarez i Pau Pérez del PSC; Francisco Domínguez i José Luis Calderón de C's; Dídac Nadal i Cristina Guzman de Junts x Tarragona; a més del president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset. 

Ricomà iniciava el seu discurs remuntant-se als orígens de l'antic barri de La Marina que es va començar a construir al segle XVIII de forma paral·lela al Port de Tarragona com el barri dels treballadors i recordant als anys setanta bars com la Geganta, actual Sala Zero, com important punt de trobada, així com els eixos comercials del carrer Apodaca i Reial.

Foto de grup dels representants polítics assistents a les festes.
Foto: Blog Barri del Port

Un barri reivindicatiu

L'alcalde va fer menció de les reivindicacions veïnals i les pancartes als balcons que reclamen ''un barri digne" recolzant aquest anhel i necessitat, tot indicant "us ho mereixeu i ho aconseguireu" reconeixent que "sou un barri dinàmic i actiu en cultura popular amb la Cucafera i els Gegants" a més d'un "veïnat implicat en el seu renaixement". En aquest sentit assenyalava que "aquest barri serà el nucli de la recuperació de Tarragona" tot indicant el seu compromís, i l'inici de treball i tasques concretes com actuacions al clavegueram.
Ricomà netejant la taula d'unes veïnes. Foto: Blog Barri del Port

Coincidint amb el pregó dels 30 anys de l'AVV del Port, tot i que sense cap element identificatiu ni diferenciador respecte festes d'anys anteriors. Ricomà també va recordar a l'anterior presidenta, Rosa Puig en el dia que celebraria el seu aniversari i va destacar la tasca de l'entitat i la seva junta.

La tarda de divendres va anar ocupada també de la xocolatada popular i el concurs de dibuix infantil a la tarda, de la que Ricomà també va fer de jurat i se'l va poder veure compartint moments amb grans i petits, i fins i tot netejant per voluntat pròpia alguna taula. A la nit, espectacle cabaret.

Podeu veure el vídeo a continuació:



Les fotos de la Xocolatada -aquí-
Les fotos del Pregó -aquí-
Les fotos del Concurs de Dibuix Infantil -aquí-