CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

26 d’agost del 2019

L'Ajuntament de Tarragona procedeix a la neteja dels solars abandonats del Barri del Port

Efectius netejant el solar del carrer Smith. Foto: @daelius

Aquest dilluns diversos efectius de la brigada de neteja de l'Ajuntament de Tarragona han procedit a la neteja a fons dels diversos solars abandonats del Barri del Port.

Entre ells, indica l'AVV del Port qui en tenia coneixement de l'actuació, el del carrer Cartagena davant del Teatre Romà que també ha estat tancat degut als diversos episodis de pipican il·legal o el del carrer Smith, un dels més reclamats, on fins i tot s'havia denunciat la presència de xeringues, i que en el seu dia l'entitat veïnal va voler donar ús públic per al veïnat a aquest espai. I es que des de l'associació es va arribar a un acord amb el propietari per disposar de la finca on oferir hort urbà, tallers, activitats i cine a la fresca entre altres idees, si s'aconseguia la condonació d'impostos per part de l'Ajuntament a qui també es demanava una tanca i l'adequació per part del Port de Tarragona, una possibilitat que amb l'anterior govern no va arribar a aconseguir-se.

El consistori ha realitzat el sanejament dels solars del barri precisament de forma subsidiària per falta de responsabilitat dels diversos propietaris i en benefici del veïnat per evitar la proliferació de plagues i brossa, de manera que ara i com en altres ocasions els hi farà arribar factura de les despeses. En aquest sentit hi ha veïns que assenyalen que aquest cost públic continuat i desconeixent si els propietaris dels solars paguen tals costos, caldria expropiar els espais i habilitar aparcaments a la zona, un problema últimament agreujat.