CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

25 d’agost del 2019

El Barri del Port es queda sense cap banc ni caixer amb el tancament del BBVA del carrer Apodaca

BBVA al carrer Apodaca, el darrer banc en tancar al Barri del Port

El veïnat del Barri del Port s'ha quedat sense cap banc ni caixer automàtic accessible per treure i ingressar diners o fer qualsevol transacció o disposar d'atenció bancària. 

La sucursal del BBVA al carrer Apodaca ha estat l'última entitat bancària que ha tancat al barri sumant-se a altres tancaments de seus bancàries que ja van anar marxant del Barri del Port. 

Catalunya Caixa dels primers en marxar del barri

És el cas de Catalunya Caixa (anteriorment Caixa Tarragona) que ocupava la cantonada del carrer Rebolledo amb carrer Sant Pau. i seguit d'altres com Banc Santander que després d'ocupar la cantonada de carrer Sant Miquel i Apodaca va passar a la cantonada de Reial amb Apodaca on anys enrera havia estat Caixa Madrid. I més sonada la marxa, just a la cantonada del davant, de La Caixa que també va deixar al veïnat desemparat i sense conservar ni tan sols algun dels caixers automàtics. 

L'era digital la causant?


Entre el mes de setembre del 2008 i el març del 2019 les entitats financeres van tancar a tot l’estat espanyol més de 20.000 oficines, de les quals més de 4.600 han estat a Catalunya. El portaveu de l’AEB (Associació Espanyola de Banca), José Luis Martínez Campuzano, assenyala que continuaran tancant oficines perquè "la transformació digital ho canviarà tot". Afirma que és el client mateix qui demana el canvi i que el banc ha de cercar l’equilibri en la seva relació amb ell, entre la part digital i la presencial i per tant la causa és "producte del canvi d’orientació i de la necessitat d’aproximar-se al client per diferents canals".

Banc Santander i La Caixa a Pl.Carros també van tancar

Pel que fa a localitats, pobles o barris que es queden sense cap oficina bancària, indica que "aquest és un problema difícil de solucionar, ja hi ha en alguns indrets oficines mòbils, que uns quants dies de la setmana hi van unes quantes hores. I la digitalització ajudarà a arribar a pobles sense servei" i que "es fan cursos de formació per internet perquè la gent aprengui a desempallegar-s’hi". 

Aquests tancaments suposen més enllà de la pèrdua de llocs de treball i perdre el tracte de proximitat i atenció, un entrebanc ara per ara important per a la ciutadania i el veïnat, i de forma més notable per la gent gran, la majoritària a barris com el Barri del Port, que ara es veuran obligats a desplaçar-se a altres zones on encara s'hi conserven seus bancàries, almenys fins que aquestes resisteixin. En aquest sentit, alguns veïns consultats critiquen i es queixen que "si confiem i tenim els nostres diners en un banc que no ens ofereix facilitats i una oficina o caixer, podem traslladar-los a un altre. El problema és que tanquen tots...i ara què hem de fer?".

La situació suma als detriments i problemàtica que pateix el Barri del Port qui també ha vist perdre altres botigues i serveis de primera necessitat i qui clama a crits solucions #PerunBarriDigne.