CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

3 de desembre del 2019

Decepció veïnal davant la nova intervenció prevista per a la Plaça dels Infants


L'Ajuntament de Tarragona tornarà a tancar per obres la Plaça dels Infants, properament al Barri del Port, després que fa alguns anys tingués lloc una important intervenció amb la que es va substituir l'antiga pista de bàsquet per la zona infantil actual.

No obstant el que s'havia anunciat aleshores com una remodelació de la plaça va quedar curt davant les expectatives veïnals. En aquest sentit tot apunta que la nova actuació seguirà pel mateix camí deixant mal regust entre els veïns/es.

L'actuació sorgeix arran d'una de les propostes guanyadores dels passats pressupostos participatius de l'Ajuntament de Tarragona on una veïna reclamava la dignificació i la remodelació integral de la plaça. L'autora de la proposta apostava per arranjar i adequar la Plaça dels Infants, treient la sorra, posar grans arbres que facin ombra, augmentar el nombre de bancs, i posar-hi tanques per evitar el perill dels infants cap a la calçada.


Sis noves palmeres, tres arbres i sistema de reg


El projecte previst, i que ha pogut conèixer el Blog del Barri del Port, preveu la recuperació de sis noves palmeres ocupant l'espai que en el seu dia ocupaven d'altres que per malaltia es van haver de treure, plantació de tres nous arbres a la zona infantil per incrementar l'ombra, una tanca perimetral i un nou sistema de reg automatitzat, principalment. 

Des de l'AVV del Port es valora amb decepció la nova previsió donat que "ens han enviat el projecte previst però en cap cas no hi ha hagut contacte per conèixer quins canvis voldríem per aquesta plaça". En aquest sentit assenyalen que les palmeres i la gran presència d'ocells provoca una gran quantitat d'excrements a la plaça a més de la presència i nius de rates a les copes. D'altra banda indiquen que caldria cimentar la zona actual de sorra (que quan plou genera tolls i fang), permetent una plaça més àmplia i sòlida per acollir millor actes i propostes en aquest indret, i algun tram enjardinat. A més recorden que es van retirar alguns aparells amb que la gent gran podia fer exercici físic i no s'ha recuperat.

45 mil euros de despesa


La nova intervenció té un cost de poc més de 45 mil euros, es preveu que no tardi en iniciar-se i contempla una durada de 30 dies. En aquest sentit l'entitat veïnal assenyala que "té un cost elevat per realment el que suposarà i és el segon cop que s'intervé sense que la remodelació sigui integral com voldriem". I en aquest sentit "cal recordar i insistir en la remodelació de l'altra plaça del barri, la plaça dels Carros, del tot descuidada i encara sense cap intervenció ni previsió".

La decepció és compartida per la veïna que havia presentat la proposta de remodelar la plaça dels Infants, donat que segons indica al Blog del Barri del Port, "aquesta plaça està a 100 metres d'una escola i els infants i famílies mereixen un lloc molt més amable i una rentada integral de cara respecte al que tenim" considerant que poc es notarà el canvi. No obstant, espera poder veure els canvis per poder-los valorar de forma més certera.