CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

6 de març del 2019

Adequar la Pl.dels Infants, Murals Romans i Equipaments Esportius, propostes del Barri del Port apovades per als Pressupostos Participatius

Simulació de mural al solar de les termes romanes

Tres projectes sobre el Barri del Port presentats als Pressupostos Participatius de l'Ajuntament de Tarragona tiraran endavant sense necessitat de noves votacions.

Un total de set propostes, els que es van donar d'alta correctament a l'apartat "pressupostos participatius" i que complien totes les condicions (despesa d'inversió, pressupost de màxim 40.000 per projecte, que fos sobre bens de l'Ajuntament i no d'altres administracions, es distribuiran els 200 mil euros amb què estan dotats.


Sobre el barri s'hi troba la que demana portar la Plaça dels Infants al primer món, d'Anna Monreal; la que proposa omplir de murals romans parets i façanes cegues d'edificis del barri; i la que demana equipaments esportius per a la Plaça dels Carros, ambdues de David Solana. Tots dos veïns del barri es mostren entusiasmats i satisfets perquè s'hi inverteixi en la millora del barri, tot i que assenyalen que ara caldrà veure en una fase de concreció dels projectes què i com s'hi farà.

Plaça dels Infants

En aquest sentit, per exemple Monreal, sobre la seva proposta envers la Plaça dels Infants, lamenta que "segon m'han dit, la plaça està "catalogada" com a Bé d'Interès Cultural i per tant caldrà estudiar què s'hi pot o no fer". La seva proposta reclamava treure la sorra i els cercles d'obra que actualment envolten les palmeres, redissenyar la font perquè no es facin bassals, posar-hi grans arbres que facin ombra i més bancs, a més de vallar la plaça per seguretat dels infants.

Pel que fa al vallat és una mesura probable, segons té sabut l'AVV del Port, així com la substitució de les palmeres malaltes i recentment s'ha reposat la sorra. Caldrà esperar per veure si s'apostarà per més gronxadors, ampliar el nombre de bancs i si es mantindran les palmeres o s'apostarà per altre tipus d'arbrat que canviaria la fisonomia històrica de la plaça.

Murals romans

La segona de les propostes sobre el barri, per part de Solana, anima a la creació d'uns murals artístics basats en figures clàssiques de deïtats romanes de gran format que es trobarien en diferents punts del barri i estarien vinculats al món romà de la ciutat, esdevenint objecte de pelegrinatge cultural. Solana indica que també restarà pendent el permís de les comunitats on s'actuï i la implicació dels artistes.

 

Equipament esportiu a Plaça dels Carros

Finalment, i també per part de Solana, s'hi troba la proposta sobre equipament esportiu que demana instal·lar parc de calistenia/streetworkout amb barres de qualitat a la Plaça dels Carros i ampliar les de la platja del Miracle per revitalitzar la zona creant-hi un flux constant de gent que practica esport.