CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

25 de novembre del 2021

El Barri del Port sobrepassa el temporal amb menys inundacions amb l'ampliació del col·lector del carrer Barcelona

Concentració d'aigua junt a la Plaça dels Infants.
Foto: Blog Barri del Port

El temporal que ha afectat aquesta meitat de setmana amb fortes pluges com cada tardor, s'ha saldat amb menys afectació al Barri del Port on històricament carrers com Apodaca, Smith i Castaños quedaven anegats d'aigua afectant vehicles, baixos i aparcaments comunitaris.

Les històriques inundacions del barri s'haurien vist minimitzades enguany gràcies a les obres d'ampliació del col·lector del carrer Barcelona el passat mes de juliol, i així ho han notat els veïns qui esperaven les pluges i l'alerta de risc d'inundacions amb el mateix temor de cada any, quedant sorpresos en veure que tot i els forts aiguats, els carrers no es veien afectats de la mateixa manera que altres anys.

L'Ajuntament ja havia assenyalat que tot i no evitar-ho, milloraria la situació. En aquest sentit sí van inundar-se altres punts com el carrer lateral de la Plaça dels Infants o altres punts de la Part Baixa com la rotonda de la Tabacalera o la cruïlla entre carrer Reial i Jaume I i entre Reial amb Pere Martell i el Pont de la Petxina totalment inundat un any més, així com part del barri mariner veí, el Serrallo.

Tram inundat al carrer Reial amb Jaume I. Foto: cedida

Per aquest motiu calen més intervencions i en altres punts, un repte per al qual el consistori, mitjançant Ematsa, s'ha presentat als fons europeus Next Generation per poder-hi fer front a la forta despesa que suposa.