CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

14 de novembre del 2021

La zona verda i taronja al Barri del Port de Tarragona ara també es pagarà els dissabtes

A partir d'aquesta setmana, des de dilluns 15 de novembre de 2021, la zona verda i taronja al Barri del Port i resta de Tarragona també es pagarà.

Fins ara els dissabtes, diumenges i festius, no es pagava la zona regulada d'aparcament a la ciutat, tot i que aquells usuaris desconeixedors la pagaven sense que els parquímetres ho indiquesin en fer el pagament. Ara els dissabtes si serà obligatori el pagament per estacionar-hi.

No obstant, es manté el preu a la zona verda de residents i a la zona taronja. Tot i que les persones en qualitat de residents hauran de pagar una quota de 15 € per donar-se d’alta o per canviar els requisits que li atorguen la condició de resident. Per a residents, també es mantenen les modalitats de pagament diari, trimestral i anual. 

No és l'únic canvi que entra en vigor aquest dilluns. Una de les principals mesures adoptades és que la primera mitja hora d’aparcament en superfície en zona blava es redueix i costarà 0,20 €, mentre que fins ara el preu que s’establia durant els primers 30 minuts era de 0,75 €. 

Jordi Fortuny, vicepresident d’Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT), explica que “seguim en la línia de racionalitzar l’ús dels aparcaments municipals per aconseguir el model de ciutat que volem, una ciutat pensada en les persones. Disminuïm el preu de les tarifes de curta estada a la zona blava i es penalitzen les llargues estades per afavorir la rotació de vehicles en superfície”. 

La tarifa per una hora es manté a 1,15 €, mentre que el preu per a dues hores puja de 3 € a 4 €. “Recentment hem establert el preu màxim diari dels aparcaments tancats municipals en 4,5 €. Hem realitzat un gran esforç per rebaixar aquest preu amb la idea que els vehicles que necessitin estar estacionats durant més de dues hores ho facin fora de la via pública i es reservin, d’aquesta manera, les zones regulades per fer gestions de curta durada”, subratlla Jordi Fortuny. Per tant la idea és la següent: 

Estacionament de curta durada → Zona Regulada 

Estacionament de llarga durada → Aparcaments Tancats

“Creiem que, d’aquesta manera, contribuïm a un ús més sostenible i responsable de l’espai, i enfoquem la mobilitat ciutadana posant el centre d’atenció en les persones, i no en els vehicles”, afegeix el vicepresident de l’AMT. 

Pel que fa a l’anul·lació de denúncies per excés de temps, aquesta es podrà fer efectiva sempre i quan no se superi el 50% del temps del tiquet i amb un màxim de tres hores des de la imposició de la denúncia. L’import a abonar serà de 8 €.