CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

24 de novembre del 2021

Lectures de Mar. Història i música al voltant del Barri del Port de Tarragona el proper 3 de desembre


L’Arxiu del Port de Tarragona i la Biblioteca Pública de Tarragona organitzen pel divendres 3 de desembre de 2021, a les 19h (s'ha avançat mitja hora respecte la hora anunciada inicialment) i al Teatret del Serrallo, la segona edició de l’activitat Lectures de mar, que aquest cop versaran sobre la història del Barri del Port.

Tant la responsable de la Biblioteca Pública de Tarragona, Dolors Saumell, com la de l’Arxiu del Port de Tarragona, Coia Escoda, estan satisfetes de donar continuïtat a aquesta activitat que conjunta música i lectura de textos històrics i literaris, després de la bona acollida que va tenir la primera edició l’any 2019. El 2020 no es va poder celebrar a causa de l’epidèmia i les restriccions de mobilitat i aforament i aquest 2021, s’ha organitzat novament amb el mateix entusiasme, confiant en tenir una acollida similar o millor, si cal, a la de la primera edició.

En aquesta nova edició de les Lectures de mar al voltant del Barri del Port de Tarragona, els rapsodes interpretaran lectures extretes del llibre El naixement dels barris del Port de Luis Ballester i Coia Escoda, publicat pel Port de Tarragona l’any 2005, dins la col·lecció Saturnino Bellido, del qual se n’han triat nou fragments adaptats per a la lectura en veu alta.

Aquests textos de l’obra esmentada s’acompanyaran d’altres lectures relacionades, d’autors locals com Artur Bladé Desumvila, Rovira i Virgili, Pin i Soler o Virgili Sanromà.

Els rapsodes encarregats d’interpretar els textos seran Encarnació Laínez, Josep Maria Piñol i Antònia Sabater. La música anirà a càrrec de David Blay.

L’activitat és gratuïta però l’aforament és limitat. Per reservar cal enviar un correu a arxiu@porttarragona.cat