CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

28 de desembre del 2021

Desapareix l'estàtua de Mercuri de la Plaça dels Carros al Barri del Port de Tarragona

Imatge de Pl.Carros sense Mercuri. Foto: Blog Barri del Port

La Plaça dels Carros ha despertat aquest dimarts sense l'estàtua de bronce de Mercuri que presideix la cèntrica plaça del Barri del Port on únicament s'hi pot veure el pedestal de marbre.

Feia temps que el veïnat assenyalava la falta de manteniment d'aquesta estàtua que contenia excrements de colom i tot apunta a que finalment l'Ajuntament de Tarragona, en el reclam de manteniment de la plaça i l'impuls del nou Mercat de la Pagesia, hauria retirat la figura sobre el déu romà del comerç per a la seva neteja i pintura/restauració.

Imatge de Pl.Carros sense Mercuri. Foto: Blog Barri del Port


L'estàtua de Mercuri es va col·locar a la Plaça dels Carros l'any 1866, obra en marbre de Bernat Verderol i substituïda a l'any 1959 per la de Salvador Martorell ja que l'anterior va quedar afectada per la Guerra Civil, i després de 20 anys sense figura. L'estàtua es va substituïr novament l'any 1993 per l'actual de bronze, obra dels tallers Ginfer de Reus, i canviant la seva posició mirant ara cap al carrer Apodaca enlloc de mirar cap al Port, com les anteriors. (més detalls sobre la seva història)

D'altra banda, i ben a prop, ha aparegut la primera pintada vandàlica del renovat pas soterrat de la Plaça dels Carros que el darrer mes ha experimentat un notable rentat de cara i renovació, i on també s'ha col·locat una de les pancartes reclamant 'Volem un Barri del Port digne'.

Imatge del nou pas soterrat de la Pl.Carros amb la pintada: Foto: cedida

ACTUALITZACIÓ: Evidentment, es tracta de la notícia del Dia dels Sants Innocents 2021 del Blog del Barri del Port que fa un ''guinyo'' a la inversa a la popular innocentada que durant 20 anys sense estàtua a la plaça des que va ser enderrocada per les bombes de la Guerra Civil es feia entre el veïnat que bromejava el 28 de desembre afirmant que ja l'havien tornat a col·locar, fins que el 28 de desembre de l'any 1993 l'actual escultura de bronze tornava a ocupar el seu lloc sobre el pedestal. D'altra banda, es complementa amb un muntatge d'un dels passos soterrats de Vilanova i la Geltrú al que bé podria haver-se assemblat el nostre pas soterrat.