CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

12 de desembre del 2021

La Pl.dels Carros s'omple d'ambient amb TGN Swing al Mercat de la Pagesia evidenciant la necessitat de dinamització

Intervenció de TGN Swing al Mercat de la Pagesia. Foto: Blog Barri del Port

La Plaça dels Carros feia goig aquest dissabte al matí amb la intervenció de TGN Swing dinamitzant el Mercat de la Pagesia i omplint de gent i ambient aquest espai del Barri del Port (veure fotos) que lluita per sobreviure.

I és que les entitats veïnals i culturals del barri sempre han reivindicat el potencial d'aquesta plaça que després de molt de temps aconseguia comptar amb un mercat de pagès que des de la seva posada en marxa s'havia caracteritzat per la poca quantitat de parades respecte a les previsions inicials i que l'han portat a ser pobre i sense impuls propi per créixer i resistir.

Davant d'aquest fet tant l'AVV del Port com Mercats de Tarragona estan d'acord en el fet que és del tot necessari fer-lo créixer permetent la inclusió d'altres tipus de parades més enllà de la fruita i la verdura i el dinamitzar l'espai amb altres activitats com la d'aquest dissabte que sorgia de fet per una iniciativa entre els veïns i que va tirar endavant amb entusiasme esdevenint un èxit.

Mari Carme Puig, presidenta AVV del Port i Dídac Nadal, conseller de
comerç i president de Mercats de Tarragona parlant amb unsveïns.
Foto: Blog Barri del Port

L'entitat veïnal havia anunciat també per aquest i el proper dissabte un punt de recollida d'aliments per col·laborar en la campanya de la Confraria del Cristo del Buen Amor qui el proper cap de setmana durà a terme un assaig pels carrers del barri on també es recolliran aliments i a qui també es proposarà una intervenció al Mercat de la Pagesia per part de la seva banda musical. També hi tindrien cabuda nadales per part de l'Associació Folklòrica Andalusa del mateix barri i d'altres que puguin anar sorgint, amb la intenció que cada dissabte, o sempre que sigui possible, passin coses en aquesta plaça que convidin al veïnat a participar i comprar al mercadet i fer-lo reviure i créixer, i on la seva implicació i aposta pel producte i comerç local i de proximitat també és clau.

Una de les parades del Mercat de la Pagesia aquest
 dissabte. Foto: Blog Barri del Port

La neteja i millora de la Plaça dels Carros, una necessitat

Més enllà de la programació d'activitats i ampliació de parades, la neteja i la millora de la plaça són una històrica reivindicació. Alguns veïns van aprofitar per traslladar aquesta demanda tant a la presidenta veïnal Mari Carme Puig com al conseller de comerç, Dídac Nadal, i president de l'empresa de mercats, que hi estaven presents i d'acord. I és que les mancances es feien evidents en l'espai on es podien observar excrements de gos, bancs i mobiliari urbà brut, o el ferm aixecat en alguns punts ocasionant perill de caiguda i on els paradistes col·loquen una caixa per seguretat. En aquest sentit l'AVV del Port i la Xarxa de la Marina han presentat aquesta setmana una moció per seguir reclamant les millores de la plaça (veure).