CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

26 de gener del 2019

L'edifici ocupat del carrer Orosi serà inspeccionat per l'Ajuntament de Tarragona

Edifici ocupat del carrer Orosi. Imatge arxiu Blog Barri del Port
Després dels diversos reclams i requeriments per part del veïnat i l'Associació de Veïns del Port de declarar en ruïna l'edifici ocupat del carrer Orosi i així dessallotjar-lo, l'Ajuntament de Tarragona procedirà properament a la seva inspecció.

Es tracta d'un dels focus de problema del barri pel que fa a convivència, insalubritat, drogues, seguretat, donada l'ocupació il·legal de l'inmoble. 

La inspecció es preveu fer-la amb la Guàrdia Urbana, donada l'ocupació de l'edifici; els serveis d'inspecció municipal i els propietaris de l'edifici per permetre l'accés al mateix. 

Com indica el digital, l'Ajuntament de Tarragona va obrir expedient a l'edifici l'any 2017, arran d'uns despreniments de la façana, requerint a la propietat, en diverses ocasions, la reparació de la façana, obtenint com a resposta diferents recursos i prorrogues.

La propietat de l'edifici del carrer Orosi, ha demandat judicialment als ocupes perquè desallotgin l'edifici considerant que per reparar la façana i executar les obres primer cal dessallotjar-los. Sembla ser que actualment ja nomès queda un.

Recentment van ser dessallotjats els ocupes d'altres inmobles del barri tot i que hi ha constància d'haver-se vist individus per la zona buscant pisos per ocupar. En aquest sentit es recomana al veïnat estar alerta, donar veu d'avís, disuadir aquest tipus d'accions i en la mesura del posible tapiar habitatges buits, així com trucar i comunicar-se constantment amb Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana per acabar amb aquesta problemàtica al barri.