CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

17 de juliol del 2017

PROGRAMA D'ACTES DE LES XXVIII FESTES DEL BARRI DEL PORT 2017


Enguany les XXVIII Festes del Barri del Port arriben del 27 al 30 de juliol de 2017 amb retallades que no afectaran massa la qualitat del programa festiu (més detalls)

>Dijous 27, de Juliol


ACTES PRÈVIS DE L'A.V.V DEL PORT:

18.30 h. 'La despertada de la Cucafera 2017':

Un any més la Cucafera, una temible bèstia ferotge, arriba a la ciutat atemorint al veïnat! Caldrà buscar durant les festes de Sant Magí un valent cavaller capaç de capturar-la i una princesa (Santa Marta/Margarida). Serà durant Santa Tecla que tots dos aconseguiran domesticar la temible bèstia per tal que balli contenta sense cap perill (llegenda).

Es tracta de la primera sortida de l'any de la Cucafera, com a primer passatge de la llegenda, amb cercavila pels carrers del nostre barri a ritme de xaranga. Amb l'objectiu de voltar pels principals nuclis comercials i places de la zona, l'itinerari serà: Pl.Mitja Lluna, c.Apodaca, c.Barcelona, Pl.Comerç, Estació, c.Orosi, c.Apodaca, Pl.Carros, c.Reial, Pl.Infants, c.Smith, c.Rebolledo i
c.St.Miquel.

20.45 h. 'Tu cara me suena':

Ens sonen les cares perque som veïns! Tothom a cantar! Tarda de playbacks i karaokes. Escull una cançó o porta el tema i lletra de casa tú sol o acompanyat, en parella, grup... i si vens disfressat/caracteritzat del cantant o grup, molt millor!

22 h. Cine a la fresca 2017: 'Mi amigo el gigante' (117 minuts, tots els públics)

Després de la bona acollida de l'any passat, repetim el cine amb palomites al carrer!
Enguany la pel·lícula és 'Mi amigo el Gigante'

Sinopsis: Adaptació del conte de Roald Dahl sobre una nena que s'alia amb la Reina d'Anglaterra i
amb un gegant bonachón per impedir una invasió de malvats gegants que es preparen per menjar-se a tots els nens del país.


>Divendres, 28 de Juliol


ACTES PRÈVIS DE L'ASSOCIACIÓ LA MURALLA:

Un any més, l'Associació Club Social Ment i Salud La Muralla, ubicada al carrer Sant Miquel,16, se suma i organitza un seguit d'actes prèvis a les festes, amb els seus membres, entre les 16h i les 17.30h

16 h. Taller infantil de manualitats
17 h. Representació de l'obra teatral 'La màgia de la vida', a càrrec del grup de teatre La Muralla
17.30 h. Berenar popular 'La Muralla'

INICI DE LES XXVIII FESTES DE L'A.V.V DEL PORT:

L'Associació de Veïns del Port organitza des de fa 28 anys les festes d'estiu del Barri del Port amb un segït d'actes amb els que esperem gaudiu i ens acompanyeu. Després de l'èxit organitzatiu del passat any amb nou equip, renovat posteriorment i aprovat en assamblea, la nova junta aposta enguany per seguir consolidant actes i fent gaudir a grans i petits. Bones festes a tothom!

18 h. Pregó de les XXVIII Festes del Barri del Port 2017

Presentació de les festes a càrrec del periodista i responsable de joventut, cultura i festes de l'A.V.V del Port, Adrià Recasens, i autor del Blog del Barri del Port que enguany compleix ja 5 anys d'activitat, informació, actualitat i cobertura a www.tgnbarridelport.blogspot.com així com a les xarxes socials Facebook, Twitter i Youtube. Ja ets seguidor? Estigues al dia de tot!

Enguany el pregó compta amb la presència del capgròs de la sargidora del nostre barri i de Josep Bertran, cap de comunicació de Repsol, entitat col·laboradora i que va costejar en el seu dia la creació de la Cucafera Petita que enguany fa 15 anys.

19 h. Xocolatada Popular amb Coca de Sucre

Xocolata calenta i coca dolça gratuïta per a grans i petits!

19.30 h. Consurs de Dibuix Infantil 2017. Tema: 15 anys de la Cucafera Petita de Tarragona

Amb motiu del 15è aniversari de la Cucafera Petita de Tarragona, enguany dediquem el Concurs de Dibuix Infantil a colorejar, pintar i dibuixar, per grups d'edat, a l'estimada versió infantil de la Cucafera, que forma part del nostre barri. Categories d'1 a 3 anys, de 4 a 7 i de 8 a 12 anys. Exposarem tots els dibuixos en un mural!

*Enguany els grups d'edat aniran separats per taules, es recolliran els dibuixos i per ordre d'entrega es donarà llaminadures als participants a les taules, i s'anunciarà un guanyador per categoria amb premi.

19.30 h. Masterclass de Zumba amb Gimnàs Fitness Beach 

Aquest Gimnàs del nostre barri, situat al carrer General Contreras, que en els últims anys ens ofereix Masterclass de Zumba el matí del Bany de Sant Silvestre, ens visita per posar a tot el barri a fer zumba! T'esperem!

19.30 h. Concursos familiars, pares i fills.

Per aquells que no vulguin dibuixar o es vulguin divertir de forma familiar, concursos diversos entre pares i fills!

20.15 h. Animació Infantil

Després dels premis del Concurs de Dibuix, pallasos i titelles per animar i entretenir als més petits!


21 h. Concurs 'Quina tapa! 2017' (3a edició)

T'agrada la cuina? Diuen que ets un crack? Tens bona mà? Vine i demostra-ho, enguany el divendres! Va, animeu-vos! Porteu tres tastets/racions/tapes del que volgueu, dolç o salat, fred o calent, per al nostre jurat i emporta't la forquilla d'or de Masterchef del Barri del Port amb foto que t'acredita, sortiràs al blog del barri, com a tal! Enguany el divendres!

21.30h Sopar de carmanyola

Enguany proposem sopar a la fresca també divendres! Tots els veïns que vulguin esperar la revetlla sopant al carrer, a la fresqueta de l'estiu i entre el veïnat, poden portar el sopar de casa, es cediran taules i cadires gratuïtament!

23.30 h. Revetlla Nit Llatina amb Agustín Aspa y su grupo Habana' + Sorteig d'un Pernil

Enguany nit llatina amb salsa, merengue, batxata... tots a ballar! A més sortegem un pernil entre els que participeu de la rifa, durant la pausa!


>Dissabte 29, de Juliol


Paradeta solidària de venda de llibres de 2a mà durant tot el dissabte al tram de festes
Organitza, col·labora, agraïments: Alumnes 3r ESO Col·legi Joan Roig

10 h. Concurs de Dominó 

Taules, cadires, fitxes i a jugar!

10 h. Joc de Petanca 

Recuperem la petanca! Us esperem per llençar les boles!

10 h. Jugem a les Bitlles!

Bola i bitlles, quantes tiraràs? T'esperem per jugar!

10 h. Ping Pong

Ping, pong, ping, pong! Vine a donar-li a les pales i la piloteta sobre la taula!

12 h. Vermut Rumbero: Musclada Popular (Gratuïta) i Fideuada (4€ plat+beguda) amb 'Rumbes Canya'

Un any més un convidem gratuïtament a vermut i musclos, i us animem a quedar-vos gaudint del vermut rumbero de 'Rumbes Canya' i completant el matí amb la deliciosa fideuada per 4 euros plat i beguda per no quedar-vos amb gana i sinó, podeu repetir! Ah, si sota el plat tens gomet, ja saps, premi!

17.30 h. Gimcana de Vespaclub amb jocs i proves diverses amb bicicletes!

19.30 h. Actuació de l'Escola de Ball Nou Ritme amb exibició d'alumnes i professors

22 h. / 22.30 h. Sopar de Germanor de l'A.V.V del Port

Menú: 18€ (inclou beguda, postre, cafè i xupito)
1er plat a escollir entre:
-Cocktail de gambes
-Amanida
2n plat a escollir entre:
-Carn: vedella amb salsa i guarnició
-Peix: rap amb salsa
Postre:
-Mousse de llimona

*Per reservar/contractar el menú pots fer-ho a l'A.V.V del Port (c.Reial,9 Baixos. Tlf. 977 24 10 50 / 640 81 67 30)
**Tothom que vulgui també té opció de portar el seu sopar de casa. Es cediran taules i cadires gratuïtament, en aquesta ocasió amb prioritat als veïns que opten pel menú festiu o tenen reserva. Podeu portar les vostres taules i cadires també si voleu!

22.30 h. Concurs 'El Millor barret del Port 2017!' (3a edició)

Cada cop més popular el concurs de barrets ideat al nostre barri. Per tercer any t'animem a venir al
sopar i revetlla de dissabte nit amb un barret creat per tú de forma casolana, manual i original! Amb quin tema ens sorprendreu enguany? A la passada edició un barret sobre la Plaça dels Carros va resultar guanyador! Enguany novament el jurat decidirà quin mereix resultar el guanyador de la nit! Dues categories i guanyadors: infantil i adult!

*Col·labora aportant els premis: 'Sirenas Mediterranean Academy' amb una sessió gratuïta per a cada guanyador http://www.sirenasmediterraneanacademy.com

23 h. Revetlla Popular amb el Grup Platino 'Cuarteto' + Sorteig Pernil

El Grup Platino s'encarrega enguany d'amenitzar la nit de dissabte. Tots a moure l'esquelet! A més sortegem un pernil entre tots els participants de la rifa, durant la pausa!

>Diumene 30, de Juliol

10.30 h. Arribada i Plantada Gegantera 2017 del Barri del Port

Les colles convidades d'enguany planten els seus gegants per tal que els contempleu!

Participen: Gegants de l'A.V.V del Port, Gegants del Serrallo, Gegants de Sant Pere i Sant Pau, Gegants de Ponent, Gegants del Passeig Torroja, Gegants La Unió, Ball de Bastons de Tarragona i Esbart Santa Tecla amb ball del Patatuf.

11 h. Esmorzar Geganter

Esmorzar per a les colles convidades. Abans de la cercavila toca agafar forces!

11.30 h. Cercavila Gegantera

Itinerari: Carrer Sant Miquel, Apodaca, Plaça dels Carros (amb parada i balls a plaça), Reial, Plaça dels Infants (amb parada i balls), Smith, Rebolledo i Sant Miquel.

12.30 h. Ballada de Gegants

Presentació de les colles convidades, balls i entrega de recordatoris d'agraïment


CLOENDA DE FESTES

18 h. Festa de l'Escuma per a tots els públics! 

Enguany la remullada passa al diumenge tarda. Grans i petits, sota el canó!! Vine amb banyador o roba de recanvi i tovallola. Espuma a gogó! *Teniu cura dels més petits.

19 h. Concurs de truites!!

Ets qui fa la truita més bona? Hi ha algú que superi la teva entre el veïnat? Vine i comprova-ho! Porta una truita de patates o porció i a veure si és la que més agrada!

20.30 h. Havaneres i ron cremat

I per acabar les festes, tarda d'havaneres i ron cremat, molt típic i propi dels barris mariners com el nostre!