CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

8 de desembre del 2014

El carrer Vapor llueix un mural inspirat en la infància d'un veí del Barri del Port

Mural del carrer Vapor. Foto: Blog Barri del Port

El mur de les escales mecàniques del carrer Vapor ha quedat pintant amb un mural obra de l'artista Oriol Sanz que ha reflectit i s'ha inspirat amb la història i infància d'un veí del Barri del Port.

Aquesta creació és una de tantes que conformen l'art urbà tarragoní i s'emmarca en el projecte 'Murs que parlen' organitzat per l’Associació Shikuarat, El Teler de Llum i Tarragona Jove. Es va presentar aquest dissabte mitjançant una ruta amb bicicleta que va partir a les 11'30h des del Passeig de les Palmeres on es va visitar el mur ‘A Temporal 33’ de l’autor i creador urbà Foham. Seguidament a les 12h, el trajecte va portat els participants a la plaça de Carles Llorach per seguir per la plaça Peixateries Velles i la plaça del Rei. El carrer Vapor va ser el punt i final de l'itinerari.

La tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floría, ha explicat que aquestes propostes al carrer són "una manera de recuperar espais degradats i apropar l’art als ciutadans". Per la seva part, Pol Masip de l'Associació Shikuarat, destaca que "volen que la gent pugui localitzar en poc temps aquestes creacions" i per aquest motiu han creat d'una banda la ruta realitzada i altres que se'n faran, i també un blog que recull aquestes obres i les seves localitzacions. 

Un veí que de petit ajudava als pescadors de Serrallo

Finalment era aquest nou mural el de la ruta i no el mural dels Jardins Vapor sobre l'antic port Tàrraco, dos obres que ara queden contigües en un mateix espai.

Aquest mural ha estat obra de l’artista, Oriol Sanz, de 20 anys que acaba de començar en aquest món. Ha pintat un mural que homenatja un veí del barri triat aleatòriament, en Joan Carles de 44 anys, que de petit anava al Serrallo a ajudar als pescadors. La seva història va sortir al Diari de Tarragona a l'any 1984, i la pintura simula la serigrafia de la publicació amb aquella crònica, segons explica. Va tardar una setmana, i tant ell com el protagonista han quedat contents amb el resultat.

Fa un temps van aparèixer algunes parets del barri pintades amb missatges poètics, que tot i el seu encant no deixaven de ser vandalisme a diferència d'aquest altre tipus d'actuació, una alternativa a parets i murs en blanc com alguns veïns havien proposat.